Renault Talisman’ın Üretimi Duruyor! D Segment Araçlar Aramızdan Ayrılıyor!

Son dönemde elektrikli araçlara ve SUV modelleri olan ilgi giderek artıyor. Bir dönem yolların tek hakimi olarak D segment araçlar görülüyordu. Birçok marka geleceği planlamak ve düşül satışlı araçların üretimini durdurma kararı almasıyla dikkat çekiyor. Bunların arasına son olarak ülkemizde en çok satış yapan markalardan birisi olan Renault yer alıyor.

05 Mart 2022 19:15 Otomobil
Renault Talisman’ın Üretimi Duruyor! D Segment Araçlar Aramızdan Ayrılıyor!

Renault tarafından yapılan açıklamada yakın gelecekte Talisman üretimini tamamen durdurma kararı alınacağı açıklandı. Sadece bu sebepten değil aynı zamanda son dönemde D segment araçlar yerine SUV modellere olan ilginin de çok artmış olması bu kararın alınmasına neden oldu.

Yakın zamanda D segment üretimi yapan firmalardan bir çoğu bu segmente olan modellerini artık üretmeyeceği açıklamıştı. Bunlar arasında ülkemizin en çok tercih edilen araçlarından birisi olan Volskwagen Passat, Ford Mondeo ve Toyota Avensis yer alıyor. Tabi bunların yanında D Segment araçların çok yüksek fiyat ile satılıyor olması da bu kararın alınmasına neden oluyorç

2022 Renault Talisman Fiyat Listesi

Renault ülkemizde Talisman modelini tek bir seçenek olarak sunuyor. Renault araçlarının en donanımsal özelliği olan Icon paketle sunulan araçta 1.3 TCe motor ve 160 bg güç bulunuyor. 2022 model Renault Talisman şu an için 936 bin TL satış fiyatıyla sunuluyor. Metalik lastik ve yedek lastik almak isteyenlerse 10 bin TL daha ödemek zorunda klıyor.

Onunla aynı özelliklere sahip Renault Koleos SUV modeliyse firma tarafından 855 bin TL’ye satılıyor. İnsanlar hem yüksek olması hem de daha konforlu olması sebebiyle Talisman yerine bu aracı almayı tercih ediyorlar.

Renault’un Talisman Kararının Altında Yatan Sebepler!

Giderek artan yakıt fiyatları, yüksek vergi oranları D segmentin artık aramızdan ayrılacak olmasına neden oluyor. Yapılan birçok yatırım 10 yıl gibi kısa bir sürede yolda yer alan araçların %50’den fazlasının elektrikli olmasına neden olacak.

Bu sebeple yolların tek hakimi olarak görülen bu segment artık bir klasik olarak kalacak. Firmaların bu araçların yerine uzun vadede tam olarak elektrikli araçların üretimine odaklanacağı da görülüyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet