Saç beyazlarını gidermek için doğal yöntemler

Saç beyazlamaları, günlük yaşantınızda istemediğiniz bir görüntüye sebep olabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak da birçok kişi ‘’Saç beyazlamaya karşı doğal yöntemler’’ konusunu araştırmaktadır. Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

10 Şubat 2022 15:14 Yaşam
Saç beyazlarını gidermek için doğal yöntemler

Saç beyazlamaları, ilerleyen yaşla birlikte daha çok ortaya çıksa da genç yaşta da gözlemlenmektedir. Stres, gerginlik ve genetik yapılardan kaynaklı olarak saç beyazlamaları, son dönemlerde oldukça popülerdir. Peki, beyazlayan saçları doğal yöntemlerle siyahlaştırabilmek mümkün mü? Bu sorunun cevabını sizlere sunuyoruz.

Genetik sebepler başta olmak üzere birçok neden kaynaklı olarak beyazlayabilen saçlar, milyonlarca insanın ortak sorunu olarak karşımıza çıkmakta. Eğer saçlarınızdaki beyazlardan rahatsız oluyorsanız yapmanız gereken birkaç işlem olabilir. Hekimlerden ve eczacılardan alacağınız önerilerin yanı sıra evde de bazı işlemleri gerçekleştirebilmeniz mümkündür. İşte saçınızın akını sonlandırabilecek çeşitli yöntemler…

Ceviz Kabuğu

Saç beyazlamalarının önlenebilmesi için birçok doğal kür bulunmaktadır. Bu noktada ilk olarak ceviz kabuğu yöntemi ön plana çıkmakta. Malzeme içeriği olarak 3 tane ceviz kabuğu, yarım fincan zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kadar mayaya ihtiyacınız bulunuyor.

1809169-gmc72l.jpg

Gerekli ihtiyaçları temin etmenizin ardından ilk olarak ceviz kabuklarını, içinden ayırınız. Daha sonrasında ceviz kabuklarını haşlayın. Haşlanan ceviz kabuğu suyunun içerisine yarım fincan kadar zeytinyağı eklenir ve karıştırılır. Son aşamada ise 1 tatlı kaşığı kadar kuru mayanın eklenmesi gerekmektedir. Tüm karışımlar sonrasında karışımı saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Kür içerisinde etken maddelere alerjiniz varsa, hekiminize başvurunuz.

Sarımsak

Sarımsak yöntemi içinse ilk olarak 5 diş sarımsak, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurta sarısına ihtiyacınız bulunmaktadır. Saç beyazlamasını önleyebilmek için ilk olarak tüm malzemelerin blender ile ezilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında da kıvam alma işlemine geçilir.

sarimsak-aa-1617402.jpg

Sarımsak yöntemiyle saçlardaki aklığı sonlandırmak beraberinde kötü kokuyu da getirebileceğini unutmayın. Bilindiği üzere sarımsak oldukça sert ve yoğun kokusuyla burun direklerinin ilk aldığı kokulardandır. Bu detaylara göre, kürü kullanmanızı ve nihai tedavi yöntemi için hekiminize başvurmanız gerekebilir.

Bitki Yaprakları

Bitki yaprakları onlarca farklı alanda artı fayda sağlayan ürünlerin başında yer almaktadır. Bitki yapraklarıyla da gerçekleştireceğiniz kürle, saçınızı besleyebilmeniz mümkündür. İlk olarak 3 adet ceviz yaprağı, 3 adet yeşil ceviz kabuğu, 1 diş sarımsak, 1 fincan ısırgan yaprağı, 1 adet kırmızı soğan kabuğu, 1 yemek kaşığı biberiye ve 1 tatlı kaşığı çam terebentin yağı kullanmanız gerekmektedir.

1280x720-leaves-green-plant-surface-dirty.jpg

Saçlarınızın beyazlamasının önüne geçecek olan bu yöntemle birlikte daha genç bir görünüme sahip olabilmeniz mümkünüdür. Çam terebentin yağının yanı sıra ürün içerisinde bulunan ürünlerin bir, bir tencereye alınması gerekmektedir. Sonrasında üzerine 1 litreye kadar su eklenmeli ve 10 dakika boyunca kaynatılmalıdır. Daha sonrasında da çam terebentin yağını ekleyebilir ve saçınıza sürebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet