Selvi Boylu Al Yazmalım Filminin Küçük Samet’i Bakın Kim Çıktı!

Türk sinemasının klasiklerinden birisi olan “Selvi Boylu Al Yazmalım” filmini neredeyse izlemeyen hiç kimse kalmamıştır. Başrollerinde Kadir İnanır, Ahmet Mekin ve Türkan Şoray’ın yer aldığı filmin, o unutulmaz, hiç kimsenin konuşmadığı ve oyuncuların iç seslerinin konuştuğu sahne unutulmazlar arasında yer alıyor.

06 Mart 2022 09:22 Magazin
Selvi Boylu Al Yazmalım Filminin Küçük Samet’i Bakın Kim Çıktı!

1977 yılında vizyona giren filmde Asya (Türkan Şoray)’ın oğlu rolünde Samet isimli bir küçük çocuk yer alıyordu. Küçük yaşına rağmen yaptığı roller ile ve filmde kattığı değer ile dikkat çeken küçük samet insanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bu oyuncunun kim olduğu hale filmlerde yer alıp olmadığı merak edilmeye başlandı.

Küçük Samet, Aslında Bir Kız Çocuğuydu

Selvi Boylum Al Yazmalım filmini belki onlarda kez izlemiş olabilirsiniz. Ancak gözünüzde kaçan küçük bir detay olduğunu bilmelisiniz. Elif İnci isimli bir kız çocuğunun bu filmde “Samet” olarak karşınıza çıkacağını hiç kimse bilemez.

Elif İnci’nin tek oyunculuk kariyeri tabi ki bu film değildir. 1994 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde rol aldığı Zıkkımın Kökü isimli filmde Raziye rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü de almıştı.

640xauto-1.jpg

Bu yapım onun ilk sinema ekranıyla tanıştığı iş olmakla birlikte Vizontele Tuuba, Deli Yürek, Kır Çiçekleri, Dudaktan Kalbe, Sakarya Fırsat ve Kara Para Aşk isimli yapımlarda önemli roller almıştır.

Bu yapımların yanında birçok filmde ve dizi de küçük roller ile ekranlara gelmeye devam etmiştir. Son olarak Demet Evgar’ın da yer aldığı Avlu isimli dizi de ekranlara gelmiştir. Yeşilçam’ın yetiştirdiği ve bu yetenekli oyuncu o dönemde saç tıraşını bir erkek çocuğuna uygun olarak kestirerek burada rol almasına imkan verilmiştir.

Filmde yaptığı oyunculuk ile kimsenin aklına gelmeyecek olan oyuncunun, bir kız tarafından oynandığı yıllar sonra ortaya çıktı. Küçük Samet’in bir kız olduğu ve hali hazırda günümüzde ekranlara gelen yapımlar arasında önemli rollerin altına imza atmaya devam ettiği de ortaya çıkmış oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet