Sinan Oğan İddialı Konuştu! Yeni Cumhurbaşkanı 2. Turda Belli Olacak

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı olarak konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan seçim hakkında iddialı konuştu.

28 Mart 2023 21:39 Gündem
Sinan Oğan İddialı Konuştu! Yeni Cumhurbaşkanı 2. Turda Belli Olacak

Yeni cumhurbaşkanının ilk turda olmasa bile 2. turda belli olacağını belirten sinanoğan bu konuda seçimin ikinci Tura kalması halinde iddialı olduğunu belirtti. Eğer kendisinin ikinci turda olmaması halinde o günün şartlarına göre değerlendirme yapıldıktan sonra kimin destekleyeceğine karar vereceklerini söyleyen Sinan Oğan terör durumuyla alakalı olarak iltisaklı ya da terörden umut bekleyen kişilerin durumuna göre ortak akılla karar vereceklerini belirtti.

Zafer Partisi önderliğindeki Ata ittifakı tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Sinan Oğan yapmış olduğu basın toplantısında 100.000 imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olmak için gerekli resmi statüye sahip olduğunu ifade etti. Son 20 yıldır AK Parti hükümeti tarafından ülkenin çok yıpratıldığını ve zarar gördüğünü belirten Sinan Oğan ülkenin içerisinde bulunan durumda en büyük payın AK Parti hükümeti olduğunu belirtti. Bununla birlikte muhalefetin de bu durumdan sorumluluğu olduğunu belirten Sinan Oğan cumhurbaşkanı olması halinde mevcut hükümet ve muhalefetin yaptığı hataları yapmayacağını vurguladı. Aynı zamanda temiz bir siyaset dili kullanacağını da belirten Sinan Oğan Türkiye'nin artık kutuplaştırıcı bir konuşma dilinden yorulduğunu ve acil adalete ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Bununla birlikte Türkiye'deki siyasetin seviyeli ve sağlam olması gerektiğini de belirtti. Bu nedenle Türkiye'deki tüm kurum ve kuruluşları demokrasi ile birlikte liyakatı da getireceğini söyleyen Sinan Oğan köhne bir siyaset ya da kısır siyaset tartışmaları yerine kaliteli bir siyaset izleyeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin İlk turda bitmesinin pek olası olmadığını belirten Sinan Oğan Cumhurbaşkanı adayının 2. turda seçileceğini düşündüğünü ve en güçlü adaylar arasında yer aldıklarını belirtti. Son güne kadar sahada olacaklarını ve çalışmalarını devam ettireceklerini belirten Sinan Oğan yurdun her yanına ulaşmayı hedeflediklerini ve bunu başaracaklarını vurguladı. Eğer ikinci turda olamamaları halinde o günkü kadrolara bakarak değerlendirme yapacaklarını ve millilik durumunu göz önünde bulundurarak ortak akılla hareket ederek karar vereceklerini belirtti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet