Sınırlı sayıda üretilen Hyundai Ioniq 6 First Edition tanıtıldı! İşte özellikleri

Hyundai Ioniq 6 First Edition piyasaya tanıtıldı. Sınırlı sayıda üretilen araç, yalnızca belirli ülkelerde satışa çıkacak. Bu modelden toplamda 2 bin 500 tane üretilecek. Peki ya aracın özellikleri neler?

28 Ekim 2022 17:58 Otomobil
Sınırlı sayıda üretilen Hyundai Ioniq 6 First Edition tanıtıldı! İşte özellikleri

Kısıtlı sayıda üretilen Hyundai Ioniq 6 First Edition piyasaya tanıtıldı. Aracın tüm özellikleri belli oldu. Ayın zamanda tasarımına ilişkin ilk görseller geldi!

Hyundai Ioniq 6 First Edition, Avrupalı ​​müşterilere yeni elektrikli sedanın özel bir versiyonuna sahip olma şansını sürüyor. Marka, aşağıda inceleyebileceğiniz örnekten sadece 2.500 adet üretiyor ve yalnızca Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Norveç ve Hollanda'da satışa sunuyor. Model için siparişler, çevrimiçi olarak 9 Kasım'da başlayacak.

Ioniq 6 First Edition; ayna kapaklarına ek olarak ön, yan ve arka pervazlarda parlak siyah kaplamalara sahip olarak karşımıza çıkıyor. Hyundai H amblemleri siyah alüminyum ile bütünleşirken, asimetrik kol desenli ve mat siyah kaplamalı 20 inç jantlar oldukça dikkat çekiyor. Elektrikli sedanın burada gördüğümüz versiyonu, Biophilic Blue Pearl, Serenity White Pearl, Nocturne Grey Metallic ve Gravity Gold Matte dış renklerinde geliyor.

hy2.jpg

İç mekana geldiğimizde ise karanlık vurguların bizi karşıladığını belirtebiliriz. Koltuklar, merkezlerde özel bir deri ve Gri Tartan kumaş karışımı ile gelirken, aynı ekose deseni Econyl paspaslarda da görmek oldukça hoş bir hissiyat sağlıyor.

Hyundai Ioniq 6 First Edition, dört tekerlekten çekiş ve 77.4 kilovat saatlik daha büyük pil paketine sahip olarak müşterileri bekliyor. Çift motorlu güç aktarma sistemi ile 324 beygir gücü ve 605 Nm tork üretiyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi 20 inç jantlara sahip bu model, WLTP döngüsünde yaklaşık 519 kilometre menzile sahip.

hy3.jpg

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, Ioniq 6 First Edition'ın teslimatlarının Mart ve Nisan 2023 arasında gerçekleşeceğini belirtmek isteriz. Arkadan çekişli ve 18 inç jantlı model, WLTP testinde 614 kilometre kadar gidebiliyor. Öte yandan 20 inçlik jantlar ise bunu 545 kilometre ile yapıyor.

Dört tekerlekten çekiş ve 18 inç jantlarla Ioniq 6, tam şarjla 583 kilometre mesafe kat edebiliyor. Sonlara doğru gelirken, arkadan çekişli ve 18 inçlik tekerleklere sahip daha küçük 53.0 kW saatlik paket, 429 kilometre ile en düşük menzile sahip olarak karşımıza çıkıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet