Türkiye’de Uygun Fiyatlı Araba Devri Başlayacak! Çok Uygun Fiyatlara Tata Tiago Sahibi Olabileceksiniz!

Türkiye'de otomobil fiyatlarının artmasının ardından üreticiler yeni arayışlara girdi. Örneğin Hyundai, Türkiye pazarında mümkün olan en düşük fiyata otomobil satmak için Hindistan'a özel tasarlanan Santro'yu ülkemize ithal edeceğini açıkladı. Hindistan'ın en büyük araç üreticilerinden biri olan TATA, ülkedeki verimliliğini artırmak için düğmeye bastı. Gelen haberlere göre Hintli otomobil üreticisi, en ucuz modellerden biri olan Tiago modelini Türkiye pazarına getirmek için çalışmalara başladı.

12 Şubat 2022 09:16 Otomobil
Türkiye’de Uygun Fiyatlı Araba Devri Başlayacak! Çok Uygun Fiyatlara Tata Tiago Sahibi Olabileceksiniz!

Asya pazarının en önemli firmalarından Tata, en çok satan modellerinden Tiago'yu Türkiye'de satmayı planlıyor. Özellikle küresel çip krizinin bir sonucu olarak dünya çapında otomobil fiyatlarında önemli bir artış oldu. Türkiye piyasaları da normal olarak bu yükselişi yansıttı. Otomobil piyasalarındaki önemli artışın ardından, çeşitli uluslararası otomobil markalarının Türkiye pazarına girişi konusunda çeşitli tartışmalar ortaya çıktı. Yüksek fiyatlar, Türkiye'de başka model ve markaların da ortaya çıkacağına dair güçlü bir sinyal olabilir.

1722106.jpg

ÜLKEMİZDEKİ FİYATLAR

Türkiye'deki otomobiller aslında diğer pazarlardaki benzer modellerden daha üst seviyede kalıyor. Başka bir deyişle, ülkemizde pazarlanan en ucuz ve en boş model bile oldukça modern denebilir. Bu modellerin Türkiye'de satışta olması ülkemizde uygun fiyatlı otomobil bulmanın anahtarı olabilir. Bu düşük maliyetli modeller Türkiye'de satışa çıkarsa, 250 bin TL'nin altında sıfır araç satın almak mümkün olacak.

saas-culq-cover-hxkv-cover.jpg

TATA TIAGO'NUN ÖZELLİKLERİ

Tiago, 72 beygir gücü üreten 1199cc motora sahip. 5 koltuklu HB model 95 Nm maksimum torka sahip. Tata Tiago, klimanın yanı sıra yolcu ve sürücü hava yastıkları da sunuyor. Hindistan'da otomobil vergiler dahil 95 bin TL’ye denk geliyor. 95 bin TL'ye en düşük ÖTV ve KDV eklendiğinde otomobilin ülkemizdeki fiyatı 180 bin TL'yi elbette geçebilir. Ancak ülkemizde şu anda piyasada bulunan en ucuz sıfır arabaları düşündüğümüzde, bu fiyatın oldukça makul olduğunu kabul etmeliyiz. Fakat elbette Tata'nın bu modeli ülkemize getireceği haberlerinin şu anda sadece bir iddia olduğunu yineleyelim.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet