Ukrayna’dan Gelen Haberler Altın Fiyatlarını Resmen Uçurdu! Yükseliş Devam Edecek Mi Sorusuna Cevap Bulunamazken Şimdilik Herkes Beklemeyi Seçiyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı sonrasında altın fiyatları hızla yükselirken, yükseliş eğiliminin devam edip etmeyeceği belirsizdi. Altın spot piyasada ons başına 1905 dolardan 1972 dolara yükseldi ve tüm gözler 2.000 dolar baremini bekliyor. Uzmanlara göre, fiyat değişiklikleri askeri operasyonların sonucundan etkileniyor. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

24 Şubat 2022 18:50 Ekonomi
Ukrayna’dan Gelen Haberler Altın Fiyatlarını Resmen Uçurdu! Yükseliş Devam Edecek Mi Sorusuna Cevap Bulunamazken Şimdilik Herkes Beklemeyi Seçiyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasının ardından dünya borsaları geriledi. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tahvil oranları düşerken, para birimi, altın ve petrol fiyatları keskin bir şekilde yükseldi. Ukrayna'daki askeri faaliyetle,r güvenli liman olarak görülen Altın’ı çok hareketlendirdi. Yatırımcılar, tehlikeli yatırımlardan kaçınırken güvenli liman olan Altın’a sığınmışlardı. Altının hızlı yükselişinin devam edip etmeyeceği ise belli değil.

Altın’ın akıbeti savaşa bağlı

Para piyasaları ve altın ile ilgili görüşlerini çeşitli mecralardan paylaşan uzmanlar, altının yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğinin savaşın sonucuna bağlı olduğunu söyledi.

Altında yükseliş yaşanıyor

Ukrayna'daki gerilimler başlangıçta altın fiyatlarını artırırken, ABD Merkez Bankası'nın bir faiz artırım döngüsü başlatmaya hazırlanmasıyla birlikte baskı altına alındı. Ancak Ukrayna'da silahlı operasyonların başlamasının ardından yaşananlar, önümüzdeki ay Fed'in faiz oranlarını yükseltmesi beklenen kritik toplantıyı bir nebze olsun anlamsız hale getirdi. İşgalin açıklanmasından sonra altının ons fiyatı 1905 dolardan 1952 dolara fırladı. Bir gram altının fiyatı 889 lirayı geçti. Altın Haziran 2021'den bu yana ilk kez yeni bir zirveye ulaştı.

Peki Altın 2 bin Doları geçecek mi?

Ukrayna krizi nedeniyle altın fiyatları yükselmeye devam ederken, tüm gözler 2 bin dolar bareminin üzerindeydi. Uzmanlara göre muharebe yeterince uzun sürerse 2 bin barajı kırılacak, fakat kısa sürerse gerileyecek. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar, "Piyasa henüz altın fiyatını yeni bir zirveye taşıyacak türden haberler görmedi" dedi. Altın ticareti yapan Avustralya merkezli Guardian Gold'un iş geliştirme müdürü John Feeney ise, bir açıklamasında, "Şu anda piyasalarda güvenli limana büyük bir kaçış var" dedi. “Kripto piyasaları çalkalanırken, altın tek gerçek güvenli liman gibi görünüyor” diye ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet