Veriler Açıklandı! İkinci El Otomobil Pazarı Son İki Ayda Yüzde 14 Daraldı!

İkinci el otomobil pazarında ki kriz giderek büyümeye devam ediyor. Son olarak kredi düzenlenmesine gidilse dahi insanların araçlara olan talebi son 2 ayda giderek azalmaya devam ediyor. Havaların düzelmesinin ardından bu durumun düzeleceği tahmin edilirken eğer o dönemde piyasa düzelmezse ciddi sorunlar oluşabileceği düşünülüyor.

03 Mart 2022 12:39 Otomobil
Veriler Açıklandı! İkinci El Otomobil Pazarı Son İki Ayda Yüzde 14 Daraldı!

Otomotiv Distribütörleri Derneği ODD yaptığı açıklamada 2022 Ocak ve Şubat döneminde yaşanan satış oranlarını açıklandı. 2021 yılında ki aynı dönem ile karşılaştırılan verilere göre geçen yıla göre %14,1 oranında bir düşüş yaşandığı açıklandı. Geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında %16,8 oranında düşüş yaşandığı ve hafif ticari araç sektöründe %4,5 oranında azalma yaşandığı da aktarıldı.

En Ciddi Düşüş Otomobil Satışlarında Yaşandı

ODD tarafından 2022 yılının ilk ayını kapsayan veriler ışığında yapılan açıklamada toplamda %14 oranında bir düşüş yaşandığı aktarıldı. En ciddi düşüşün otomobil satışlarında yaşandığı aktarıldı. 2021 Ocak- Şubat döneminde toplamda 80.107 otomobil satışı gerçekleşirken, bu yıl aynı dönemde 66.661 adet aracın satıldığı aktarıldı.

Hafif ticari araç satışlarında %4,5’luk bir düşüş yaşandı. 22.125 adet satış yapılan geçen yılın ardından bu yıl 21.122 adet satış yapıldığı aktarıldı. Toplama bakıldığında %14’lük bir düşüş yaşandığı da görülmüş oldu. Geçen yıl aynı dönemde 102.232 adet araç satışı yapılırken, bu yıl aynı dönemde 87.783 adet satış yapıldığı aktarıldı.

SUV Otomobiller Zirvede Yer Aldı

Araç satışlarında ayrıca birçok önemli bilgi de öne çıktı. Kullanıcıların zevklerinin değiştiği ve tercihlerini buna göre yaptıkları görülebiliyor. SUV otomobillerin daha çok tercih edildiği görülebiliyor. Bu araçların pazarın %40’ını oluşturduğu görülüyor. En çok satılan araçların A, B ve C segmentinde vergi oranları en düşük araçlar olduğu da dikkat çekti.

Artan yüksek fiyatlar ve enflasyon sebebiyle gelirlerde ki erime sebebiyle insanların genelde araç alma iştahını kaybettiği aktarıldı. Sadece ikinci el araç için değil sıfır araç içinde aynı durumun yaşandığını, savaş durumunun arz sorununu arttıracağı da aktarıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 1 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet