Volkswagen Passat Üretimi Neden Duruyor! Son Passat Ne zaman Yollara Çıkacak!

Volkswagen ülkemizin en çok tercih edilen modellerinden birisi olan Passat modelinin üretimini durduracağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Aracın son üretiminin ne zaman olacağını ve bu üretimin ne zaman son bulacağını da merak edilmesine neden oldu.

08 Mart 2022 15:25 Otomobil
Volkswagen Passat Üretimi Neden Duruyor! Son Passat Ne zaman Yollara Çıkacak!

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Battaro konuyla ilgili ve şirketin geleceği ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Passat Seda üretiminin bu yıl ile son bulacağı açıklamaların arasında yer aldı. Bu sedan modelinin yerine şirketin SUV modellere yöneleceğini de aktarı.

Şirket Sedanı Bırakıyor ve SUV Modellere Yöneliyor.

Volkswagen adına açıklamalarda bulunan Gino Bottaro, yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. Şirketin sedan modelleri yerine ilerleyen yıllarda SUV olarak devam edileceğini aktardı. Dünyanın en çok satan araç markalarından birisi olan Alman üreticinin bu kararı şirketin yönünü de belirlediğini aktarıyor.

Bottaro yaptığı açıklamada, 2024’ten itibaren satışa elektrikli SUV modellerini çıkaracaklarını, bununla birlikte SUV sayısının 11 olacağını aktardı. Bununla birlikte bu yıl içerisinde toplan satış oranlarının %50’nin SUV olmasını beklediklerini aktardı. Şu an için 6 SUV seçeneği sunduklarını gelecekte bu sayının daha da artması için hazırlıklar yaptıklarını aktardı.

Passat’ın Son Yılı 2022 Olacak

Volkswagen Passat ülkemizde hem sıfır otomobil hem de ikinci otomobil piyasasının en çok tercih edilen modelleri arasında yer alıyor. CEO yaptığı açıklamada Passat üretimi durdurma kararını aldıklarını ve bu yıl ile birlikte üretimin daha erken bir tarihte durdurulacağını da aktardı.

Bu erkene çekilme kararının en büyük sebebi olarak çip krizi ve pandemi olduğu aktarılıyor. Volkswagen olarak sedan araçlara olan ilginin giderek düştüğünün farkında olduklarını ve bu sebeple elektrikli ve SUV modellere yöneldikleri aktarılıyor. Sedan yerine Passat Variant ve Alltrack modellerinin seçenekleri arasında yer alacağı da aktarıldı.

Passat modeli ülkemizde insanların özel bir ilgisine sahip olan araç olarak kabul ediliyor. İkinci elin dahi çok ilgi gördüğü aracın üretiminin 2022 yılının son olacağı da duyurulmuş oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet