Yemek yerken su içmek zararlı mı?

Su, insanoğlunun olmazsa olmazlarından birisidir. Yaşamımıza devam edebilmek için günlük su tüketimini gerçekleştirmemiz istisnasız şarttır. Peki, yemek yerken su içmek zararlı mıdır?

08 Şubat 2022 16:00 Yaşam
Yemek yerken su içmek zararlı mı?

Ağız Kuruluğuna Sebep Oluyor

Yemek yerken su içmek genellikle ağız kuruluğu yaratabilmektedir. Bunun sebebi ise tükürük bezleri, yemeklerinizin içerdiği sıvıya göre salgılanmakta. Fakat yemek sırasında su içerseniz, ağızınızdaki tükürük bezleri daha az çalışır. Bundan kaynaklı olarak da ağız kurulu yaşanabilir. Bu yüzden yemek sırasında su içmeyebilirsiniz.

Sindirimini Yavaşlatıyor

Yemek esnasında su içmek, mide asitini de arttırdığı bilinmekte. Midenizdeki enzimlerin salgılanması engellenmekte. Bundan kaynaklı olarak da yemek yediğiniz sırada su içmeniz halinde yediğiniz yemekleri sindirmeniz son derece zor olacaktır. Yani yemek yerken su içerseniz, şişkinlik hissedebilir, yemeğe devam etmeyebilirsiniz.

Besin Emilimi Yaratır

Midenizde bulunan doğal asit seviyesi, yemek esnasında içtiğiniz sudan kaynaklı olarak da vücudunuz daha az vitamin ve mineral emecektir. Besinlerin emilimleri hem azalacak hem de yavaşlayacaktır. Yediğiniz besinlerin emilimleri yavaşlamasından kaynaklı olarak yemeklerden tam istediğiniz faydaları alamayabilirsiniz.

Mideniz Ekşir

Midem ekşimesi oldukça sinir bozu bir durum olarak karşımıza çıkmakta. Maalesef hayat kaynağı suyu yemek yerken içiyor olmanız midenizi ekşitebilir. Bundan kaynaklı olarak yemek yerken su içmek yerine yemekten sonra içebilirsiniz. Çünkü su içmeniz halinde midenize daha fazla yakacaksınız. Bu baskı sonucunda da mide ekşimesi yaşamanız mümkündür.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet