Bedelli affı bekleyen 550 bin gence müjde! Açıklama geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal müjdeli bir haber ile vatandaşların karşısına çıktı. 550 bin gencin yararlanmak için gün saydığı bedelli affı için beklenen açıklama geldi. 20 maddelik kanun teklifinin bugün meclise taşınacağını bildiren Ünal, MSB'nin konuya ilişkin detaylı bir açıklama yapacağını ifadelerine ekledi.

20 Haziran 2022 13:04 Gündem
Bedelli affı bekleyen 550 bin gence müjde! Açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı ve AK Parti komisyonu ile hazırlanan bedelli affı taslağı Meclise gidiyor! Yaklaşık 550 bin kişinin yararlanacağı afla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yapıldı. Bu noktada aftan yararlanmak isteyen vatandaşlar "bedelli affı nedir, kimleri kapsıyor?" sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte bedelli affı 2022 son dakika haberleri…

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bakayalara bedelli af düzenlemesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Mahir Ünal'ın açıklamaları şöyle:

Askeri Ceza Kanunu'nda değişiklik çalışmamızı TBMM'ye sunuyoruz. 20 maddeden oluşuyor. Öğrenci affını da önümüzdeki hafta sunacağız.

Bedelli ücreti ile ilgili, bakaya, yoklama kaçağı ve bunların durumu ile ilgili miktarları MSB belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktır.

bedelli-affi.jpg

BEDELLİ AFFI 2022 SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik affı ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Başkan Erdoğan;

"Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

BEDELLİ AFFI NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

Af, bugüne kadar askerlik görevini yapmamış, bakaya, kaçak ve saklı vatandaşlar için gelecek. Bu sebeplerden askerlik görevini bitirememiş olanların bedelli askerlik yapmasına olanak tanınacak.

Bedelli askerlik ücreti bedelli affı yapacaklar için ayrıca belirlenecek. Ayrıca yurtdışındaki Türk vatandaşları için de dövizli askerlik affı seçeneği hayata geçecek. Daha önce başvuruları yarım kalan 2 bin 100 kişi yeniden hak sahibi olacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

2022 Bedelli askerlik ücreti şu anda 56 bin TL. Ancak aftan yararlanacaklar bu rakamın daha üstünde bir ücretle karşılaşacak.

Kaynak: Sabah

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet