Volkswagen Fiyat Listelerini inceleyenleri Şaşırtan Detay: Polo Fiyatında Önemli Değişiklik Var!

Yıl sonu yaklaşırken otomotiv firmaları aralık ayı fiyatlarını belirledi. Listelerde genellikle yukarı yönlü güncelleme görülürken Volkswagen cephesinde dikkat çeken bir ayrıntı yaşandı. Özellikle Polo modelinde yaşanan bu değişiklik birçok kişiyi mutlu etti. Sıfır araç almanın zorlaştığı günümüzde vatandaşlar için bir umut ışığı oldu.

28 Aralık 2022 18:31 Otomobil
Volkswagen Fiyat Listelerini inceleyenleri Şaşırtan Detay: Polo Fiyatında Önemli Değişiklik Var!

Ülkemizde döviz kurundan kaynaklanan yükseliş devam ediyor. Bu durum teknolojik aletlere yansıdığı kadar otomobil fiyatlarına da yansıyor. Dışarıdan gelen bütün ürünlerde fiyat artışı devam ediyor. Tabi ki bu ürünlerin en başında otomobiller geliyor. Fakat yılın son bölümünde Volkswagen tarafından Polo modeline ciddi bir indirim yapıldığı gözlemlendi. Bu durum birçok kişinin şaşkınlıkla karşılamasına sebep oldu.

Volkswagen Polo Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Yeni yıl öncesinde aralık ayı araç fiyat listelerini inceledik. Birçok firmanın araçlara zam yaptığını gözlemledik. Fakat dikkatimizi çeken bir nokta oldu. O da Volkswagen firmasının Polo modelinde yaptığı değişiklik oldu. Özellikle yılın son bölümünde böyle bir indirim yapılması birçok kişiyi mutlu eden bir gelişme oldu. Sıfır araç almanın cep yaktığı bugünlerde vatandaşlar bayilere hareket etti.

Aralık ayı fiyat listelerine baktığımızda Volkswagen Gol fiyatının 473.900 TL olduğunu görmekteyiz. Bu fiyat birçok kişiyi şaşırtmış olabilir. Çünkü Kasım ayında bu aracın satış fiyatı 524.000 TL olarak dikkat çekmekteydi. Tabi ki bu düşüşün belli başlı sebepleri bulunuyor.

makyajli-2022-volkswagen-polo-gti-3.jpg

Volkswagen Polo Fiyatı Neden Düştü?

Birçok kişi araba fiyatlarının bir hayli arttığı bu dönemde Volkswagen’in neden böyle bir şey yaptığına anlam veremedi. Neredeyse bütün modellerde fiyat yükselişi olurken Polo fiyatının düşmesi birçok kişiyi şaşırttı. Bunun devlet ve bayiler tarafında farklı sebepleri bulunuyor.

Öncelikle devletin katkısından bahsetmeliyiz. Kasım ayında yapılan ÖTV matrah düzenlemesiyle beraber bazı sıfır araçların fiyatlarında düşüş yaşanacağı söylenmişti. Bu düşüş her ne kadar geç yansımış olsa da sonunda yansıdı. Yani ÖTV matrah düzenlemesinden etkilenen araçlardan biri de Polo oldu. Bu sebepten dolayı yaklaşık olarak 50.000 TL indirime gidildi. ÖTV matrah düzenlemesi 500.000 TL üstü araçları karşılamadığı için diğerlerinde bir değişiklik olmadı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet