Beyaz Saray, ilk 6 ayda 153 milyar dolarlık altyapı fonunun serbest bırakıldığını söyledi

Beyaz Saray 16 Mayıs Pazartesi günü, çökmekte olan yolları düzeltmeyi, geniş bant interneti genişletmeyi ve elektrik şebekesini iyileştirmeyi amaçlayan 1 trilyon ABD Doları tutarındaki altyapı paketinden 110 milyar ABD Doları (153.32 milyar ABD Doları) tutarında fon çıkardığını söyledi.

17 Mayıs 2022 09:00 Gündem
Beyaz Saray, ilk 6 ayda 153 milyar dolarlık altyapı fonunun serbest bırakıldığını söyledi

Pazartesi günü, Başkan Joe Biden'ın iki partili altyapı yasasını imzalamasının altı aylık yıldönümü.

Pazartesi günü başlayan 2022 "Altyapı Haftası"na denk geliyor. Bay Biden'in Cumhuriyetçi selefi Donald Trump, 2018'de "Altyapı haftası" nı lanse etti, ancak bir Yasa Tasarısını geçemedi.

Beyaz Saray Altyapı Uygulama Koordinatörü Mitch Landrieu gazetecilere verdiği demeçte, "Kürekle hazır olan projeler üzerinde çalışmaya başlıyoruz."

Landrieu, yönetimin "110 milyar ABD dolarını kapılardan eyaletlere ittiğini" ve altyapı projelerini finanse etmek için fırsatlar için 100 milyar ABD doları daha ayırdığını söyledi.

110 milyar ABD doları, 4.300'den fazla özel proje için finansman içermektedir. Beyaz Saray, bunlardan birkaç bininin havaalanı tahsisi olduğunu söyledi.

Bay Landrieu, bazı büyük projelerin daha uzun süreceğini kabul etti: "Bazıları - büyük tüneller, ana yollar gibi, birçok demiryolu projesi biraz daha zaman alacak... Bu Altyapı On Yılı olacak."

Altyapı Yasası, yollar, köprüler ve büyük projeler için 110 milyar ABD dolarını içeriyor; Geniş bant erişimini ve satın alınabilirliği genişletmek için 65 milyar ABD Doları; Demiryolu için 66 milyar ABD Doları; Su altyapısı için 55 milyar ABD Doları; havaalanları için 25 milyar ABD doları; 39,2 milyar ABD doları yeni toplu taşıma harcaması; ve elektrikli araç şarj istasyonları için 5 milyar ABD doları.

Pazartesi günü, Ulaştırma Departmanı, artan ABD trafik ölümlerinin ele alınmasına yardımcı olmak için topluluklara 2022'de 1 milyar ABD doları tutarında hibe fonu başvurularına açtı.

Ulaşım Departmanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, toplulukların "orta hat ve banket sarsma şeritleri" veya "trafik sakinleştirici yol tasarımı değişiklikleri... ve hız güvenlik kameralarından stratejik yararlanma" gibi karayolu güvenliği özellikleri eklemek için "Güvenli Sokaklar" fonlarını kullanmak için başvurabileceğini söyledi. brifing belgesi.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Şubat ayında ABD trafik ölümlerinin 2021'in ilk dokuz ayında yüzde 12 artarak 31.720'ye yükseldiğini ve bu rakamın 2006'dan bu yana Amerikan yollarında ölen en yüksek sayı olduğunu söyledi. NHTSA tam yıl ön hazırlıklarını yayınlamayı planlıyor 2021 verileri bu hafta.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, "Karayollarımızda ulusal bir ölüm ve ciddi yaralanma kriziyle karşı karşıyayız ve bu trajediler önlenebilir - bu nedenle bir ulus olarak hayat kurtarmak için acilen ve işbirliği içinde çalışmalıyız" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet