Biden, formül kıtlığını hafifletmeye çalışmak için acil durum yetkilerini kullanıyor

ABD Başkanı Joe Biden, 18 Mayıs Çarşamba günü, bebek maması üretimini artırmak için Savunma Üretim Yasası kapsamında acil durum yetkilerini devreye soktu ve devlet kurumlarına kıtlığı hafifletmek için ithalat için ticari uçuşları kullanma talimatı verdi.

19 Mayıs 2022 20:00 Gündem
Biden, formül kıtlığını hafifletmeye çalışmak için acil durum yetkilerini kullanıyor

Beyaz Saray yaptığı açıklamada, hareketin yerli üreticilerin gerekli malzemeleri elde etmesine ve yabancı malzemelerin sevkiyatını hızlandırmasına izin vereceğini söyledi.

Biden, Twitter'da paylaştığı bir videoda, "Ülke genelindeki ebeveynlerin bebeklerini beslemek için yeterli mama bulma konusunda endişeli olduklarını biliyorum. Bir ebeveyn ve büyükanne ve büyükbaba olarak bunun ne kadar stresli olduğunu biliyorum" dedi.

"Bugün, üreticilerin burada evde güvenli, sağlıklı bebek maması yapmak için gerekli malzemelere sahip olmalarını sağlamak için Savunma Üretim Yasası dedikleri şeyi çağırıyorum" dedi.

"Savunma Bakanlığı'na ve Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanına, ABD sağlık ve güvenlik standartlarını karşılayan bebek maması almak için denizaşırı uçaklar, uçaklar göndermeleri için talimat verdim, böylece onu mağaza raflarına daha hızlı yerleştirebiliriz."

Ulusal bebek maması kıtlığı, tedarik zinciri darboğazlarını ve küresel ekonomideki pandemik bozulmaların yol açtığı enflasyonu hafifletmek için mücadele eden Beyaz Saray için son kriz olarak ortaya çıktı.

Bay Biden, aylar süren formül kıtlığını hafifletmek için Kongre'deki hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların baskısı altında.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet