Herkesin merak ettiği soru Kiralık ve satılık evlerin fiyatları düşecek mi?

Son dönemlerde artan kur fiyatları ve enflasyon doğrudan ev fiyatlarını etkilemişti. Ülkenin her yerinde yüzde 100’lere varan fiyat artışları yurttaşların cebini epey yakmıştı. Peki, kira ve ev fiyatları düşüşe geçecek mi?

14 Eylül 2022 14:43 Gündem
Herkesin merak ettiği soru Kiralık ve satılık evlerin fiyatları düşecek mi?

Türkiye son dönemlerde görülen en büyük gayrimenkul krizini yaşamaya devam ediyor. Kiralık evlerde dahil olmak üzere gayrimenkullerin fiyatları büyük bir artış içerisine girdi. Ülkenin her yerinde aynı tablo gözlemleniyorken birçok yurttaş ev fiyatlarının düşüp, düşmeyeceğini merak ediyor.

konut-emlak-garimenkul-ztak-cover.jpg

Sosyal Konut Projesi İşe Yaracak Mı?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca yurttaş konut piyasasını yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde de gerçekleştirilen sosyal konut projesiyle ilgili yapılan açıklamalar herkesin aklın ‘’Kira ve satılık evlerin fiyatları düşüyor mu?’ sorusunu getirdi.

Sosyal konut projesiyle birlikte yurttaşlar hızla gayrimenkul arayışları içerisine girdiğini söylemek mümkün. Son yapılan sosyal konut projesi açıklamasına bakıldığında ülkede şu şekilde bir yapılanma olacak;

  • İstanbul: 50 Bin Konut
  • Ankara: 18 Bin Konut
  • İzmir: 12 Bin Konut
  • Gaziantep: 10 Bin Konut
  • Bursa: 8.650 Konut

Bu illere gerçekleştirilecek konutların yani sıra ilk etapta tam 250 bin ev yapılacak ve 2 yıl içerisinde sahiplerine teslim edilecek. Önümüzdeki günlerde gelişmelerle birlikte konut sayılarının artışı veya azalışının da olabileceğini aktarmakta fayda var.

Ev Fiyatları Daha Fazla Artar Mı?

Ev fiyatlarıyla ilgili yapılan birçok araştırma ve analizlere göre fiyatların ivmesi yukarı yönlü olmaya devam edecek. Ekonomistlerin gerçekleştirdiği açıklamalara bakıldığında ev fiyatlarının artışının en büyük sebebi enflasyon ve yüksek maliyetli yeni ev yapım bedelleri.

Enflasyonun belirli bir düzeyde kontrol altına alınması ve inşaat sektöründe ham malzemelerin fiyatlarının düşmesi beraberinde daha fazla ev üretimini gerçekleştirebilir. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda ise ev fiyatları düşüşe geçebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet