İngiltere, dünyanın Rus enerjisine bağımlılığını sona erdirmek için yeşil ticarete bakıyor

İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan 18 Mayıs Çarşamba günü yaptığı konuşmada, yeşil ticaret anlaşmalarının dünyanın Rus petrol ve gazına olan bağımlılığını sona erdirmeye ve küresel ekonomiyi "Putinisizleştirmeye" yardımcı olabileceğini söyledi.

19 Mayıs 2022 12:00 Gündem
İngiltere, dünyanın Rus enerjisine bağımlılığını sona erdirmek için yeşil ticarete bakıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin önerdiği gibi bazı Avrupa ülkelerinin Rus petrolünü hızla terk etmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Rus enerjisine kıtadaki komşularından daha az bağımlı olan İngiltere, hızla büyüyen yeşil sektörün diğer ülkelerin Rus petrol ve gazına olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Ofisi tarafından yayınlanan konuşma alıntılarına göre Trevelyan, "Ukrayna'daki bu korkunç çatışma, uyumlu bir küresel yaklaşımla neler başarılabileceğinin altını çizdi. Ayrıca dünyaya, dünya ekonomisini Putin'den arındırmamız gerektiğini hatırlattı" dedi.

"Geçtiğimiz aylar, küresel bir topluluk olarak hidrokarbonlardan uzak yolculuğumuzu hızlandırma, kirletici yakıtlara bağımlılık çağına kararlı bir şekilde sırtımızı dönme ve Net Sıfır geleceğine geçiş ihtiyacımızın altını çizdi."

Ofisi, konuşmasında, yaklaşık 190 milyon pound (329 milyon ABD Doları) değerinde yeşil işletmeler için kredi garantilerini ve sonbaharda İngiltere'nin kuzey doğusunda bir yeşil ticaret ve yatırım fuarını açıklayacağını söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet