New York eyaleti, zanlıyı vurarak kullandığı sosyal medya platformları hakkında soruşturma başlattı

New York eyalet yetkilileri, sanık Buffalo bakkal saldırganının 10 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı planladığını, desteklediğini ve yayınladığını düşündükleri birkaç sosyal medya platformu hakkında soruşturma başlattı, eyalet Başsavcısı Letitia James Çarşamba günü yaptığı açıklamada (18 Mayıs).

19 Mayıs 2022 23:00 Gündem
New York eyaleti, zanlıyı vurarak kullandığı sosyal medya platformları hakkında soruşturma başlattı

Vali Kathy Hochul, New York silah yasalarını sıkılaştırmaya yönelik yasalar ve eyalet polisinin kamu tehdidi olarak görülen bireyleri silahsızlandırma yetkisini kullanma yönergesi de dahil olmak üzere, iç terörle mücadeleye yönelik birkaç ek önlem açıkladı.

Bayan James, sosyal medyanın katliamdaki rolünü araştırmak için Bayan Hochul'dan gelen bir sevk mektubuna yanıt vererek, soruşturmasının Amazon.com'un sahip olduğu canlı video hizmeti Twitch'in yanı sıra internet sohbet sitesi Discord, çevrimiçi mesaj panolarına odaklanacağını söyledi. 4chan ve 8chan ve diğer platformlar "atıcı saldırısını güçlendirmek için kullandı."

James, "Bu terör saldırısı, sonuçsuz bir şekilde nefreti yayan ve teşvik eden bu platformların derinliklerini ve tehlikelerini bir kez daha ortaya çıkardı" dedi. Şimdi bu tehlikeli davranışı durdurmak ve bir daha asla olmamasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

FBI, beyaz olan Payton Gendron'un Cumartesi günü Afrika kökenli Amerikalıların çoğunlukta olduğu Buffalo semtindeki bir bakkal dükkanına yarı otomatik tüfekle ateş açarak 13 kişiyi vurarak "ırkçı güdümlü şiddetli aşırılıkçılık" eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Kurbanların çoğu Siyahtı. On öldü.

Yetkililer, 18 yaşındaki Gendron'un polise teslim olmadan önce saldırıyı gerçek zamanlı olarak Twitch'te yayınladığını ve saldırıdan önce sosyal medyada beyaz üstünlükçü bir manifesto ve uzun bir kontrol listesi ve hazırlıklarının hesabını yayınladığına inanıldığını söyledi.

Gendron, birinci derece cinayet suçlamasıyla kefaletsiz hapis cezasına çarptırıldı. Suçsuz olduğunu iddia etti.

Twitch, çekim günü yaptığı açıklamada, başladıktan iki dakika sonra canlı yayını kaldırdığını ve başka hiçbir hesabın içeriği yeniden yayınlamamasını sağlamak için çalıştığını söyledi.

Hochul, sosyal medya platformlarını internette yayılan şiddetli aşırılıkçı ideolojinin "beslenme çılgınlığı" için suçlayarak, Twitch'in çekim videosunu "bir saniye içinde" kaldırması gerektiğini söyledi.

Silahlı adamın markette bir ceset üzerinde durduğunu gösteren bazı görüntüler de dahil olmak üzere, yayının ekran görüntüleri gün boyunca sosyal medyada dolaştı. Reuters, daha Çarşamba sabahı bir web sitesinde yayınlanan canlı yayının görüntülerini bulabildi.

Basında çıkan haberlere göre, şüpheli tarafından farklı bir kullanıcı adı altında yazılan 589 sayfalık bir planlama belgesi Discord'da yayınlandı.

Discord yaptığı açıklamada, "New York başsavcısının soruşturmasıyla işbirliği yapacağız" dedi.

Bayan James'in duyurusunda atıfta bulunulan diğer şirketler, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet