Spotify abonelik fiyatına zam geliyor!

Spotify CEO'su Daniel Ek, abonelik fiyatları için zam yapılacağını açıkladı! İşte dikkat toplayan o ifadeler...

27 Ekim 2022 11:00 Gündem
Spotify abonelik fiyatına zam geliyor!

Popüler müzik dinleme uygulaması Spotify her geçen gün daha fazla kullanıcıya hitap ederek büyümeyi sürdürüyor. Rakiplerine oranla çok daha uygun fiyatlı bir seçenek sunan servis, Apple Music ve YouTube Music'e oranla daha bütçe dostu abonelik paketleri içeriyor. Ancak ne yazık ki Spotify'ın bu büyüsü kaybolacak! Şirket, abone sayısındaki artış, kullanıcı tabanındaki büyüme ve gelir artışıyla birlikte üç aylık sonucun beklentileri fazlasıyla karşıladığını açıkladı. Fakat buna rağmen platformun abonelik fiyatlarına zam yapmak istediği öğrenildi.

Spotify platformunun kurucusu ve aynı zamanda şirketin CEO koltuğunda oturan Daniel Ek, Deadline adlı web sitesine verdiği röportajda, hizmetin yatırımcıları ile bir video konferans gerçekleştirdiğini; bu bağlamda uygulamanın rekabetçi bir fiyat artışı sunulmasına karar verildiğini aktardı.

Açıklanan bilgilere göre Spotify, her ne kadar Apple Music ve YouTube Music gibi rakip platformlara göre daha yüksek bir abone sayısına sahipken; ne yazık ki abonelerden elde ettiği toplam cironun rakipleriyle neredeyse aynı ya da daha düşük seviyelerde kaldığı ifade edildi.

spo2.jpg

Spotify abonelik fiyatı bu yıl tüm dünyada yaklaşık yüzde 30 oranında zamlanmıştı. Kısa bir süre için kullanıcılar, sosyal medya üzerinden platforma karşı tepki dolu mesajlar gönderdi. Fakat yine de mevcut rakamların halen daha ideal olması nedeniyle kullanıcılar bu durumu kabullendi.

Spotify abonelik fiyatı ne kadar?

Spotify fiyatı paketten pakete göre değişiklik göstermektedir. Platform, Bireysel paketini kullanıcılara ilk iki ay ücretsiz kullanma imkanı sunmaktadır. Bu fırsattan daha önce Premium'u denemiş olan kişiler yararlanamazken; kullanıcılara sunulan özellikler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Reklamsız müzik dinle
  • Her yerde çal, hatta çevrimdışı dinle
  • İstediğin zaman çal

spo3.jpg

Spotify Premium paketi 20,99 TL olarak kullanılmaktadır. İkinci paket seçeneği olan Duo ise aynı anda iki hesap desteği sunarken; 27,99 TL karşılığında satın alınabilir. Altı hesaba izin veren Aile paketi 34,99 TL'den listelenmektedir. Son olarak Öğrenci paketi ile üniversite öğrencilerinin 10,49 TL'den platforma abone olmaları mümkün kılınmaktadır.

Spotify fiyatları şimdilik bu şekilde listeleniyor. Fakat yakında yapılması muhtemel zamla birlikte paket fiyatlarının ne kadara ulaşacağı belirsizliğini koruyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet