Bilim insanlarından ilginç araştırma! O erkeklerin beyni zamanla küçülüyor

Oxford Üniversitesi'ndeki bilim insanları sıra dışı bir araştırma ile karşımıza çıktı. Cerebal Cortex adlı bir bilim dergisinde yayımlanan makaleye göre bazı erkeklerin beyninin zaman içerisinde küçüldüğü ortaya çıktı. İşte dikkat toplayan araştırmanın tüm detayları...

14 Eylül 2022 22:00 Yaşam
Bilim insanlarından ilginç araştırma! O erkeklerin beyni zamanla küçülüyor

Bilim insanları ilginç bir araştırma gerçekleştirdi. Nörobilim uzmanları tarafından yapılan araştırmaya göre bazı erkeklerin beyninin zamanla küçüldüğü anlaşıldı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz gün Cerebal Cortex dergisine yayın yapan Oxford Üniversitesi'ndeki nörobilim uzmanları yeni babalar üzerinden yaptıkları ilginç araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Beyin gelişimindeki değişimleri fark eden bilim insanları, gördükleri beyinsel küçülme karşısında bir makale yazdı.

bil-2.jpg

BABA OLAN ERKEKLERİN BEYNİ KÜÇÜLÜYOR!

Makalenin detayında ilk kez baba olan erkeklerin sinir hücrelerindeki olumsuz etki nedeniyle beyin de gerileme tespit edildi. Bu durumun da zamanda beyin yapısında küçülmeye sebebiyet verdiği uzmanlar tarafından açıklandı.

bil-3.jpg

KADINLAR ÜZERİNDEN DE YAPILMIŞTI!

İlk çalışma yıllar önce doğum yapan annelerin bir yılları baz alınarak yapılmıştı. Bir yıl içerisinde ilk kez doğum yapan annelerin beyin nöronlarında azalma tespit edilmişti. Daha sonra aynı çalışma babalarda da yapılınca uzmanlar, çocuk sahibi olan kişilerin vücut ve beyin yapısındaki değişimlerin ciddi olduğuna karar verdi. Kortikal hacim küçülmesinin temelinde ise sinir sistemindeki değişimim neden olabileceği düşünülüyor. Uzmanlar anne ve baba adaylarının strese bağlı bu durumu yaşadıklarını açıkladı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet