Elektrik faturası 150 TL üzerinden gelenlere müjde! Faturanız yarı, yarıya düşecek

Son dönemlerde elektriğe peş, peşe gelen zamlar yurttaşların cebini yakmaya başladı. Yüksek tutarlı faturalarla karşı karşıya kalan yurttaşlar için alternatif önerilerde bulunuldu. Bunları yaparak faturanızı yarı, yarıya kadar düşürebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

17 Eylül 2022 12:10 Yaşam
Elektrik faturası 150 TL üzerinden gelenlere müjde! Faturanız yarı, yarıya düşecek

Elektrik faturası bazı dönemlerde ev bütçesini epey zorlayabilir. Keza bundan kaynaklı birçok kişi ‘’Elektrik faturasını nasıl yarıya düşürebilirim?’’ sorusunun cevabını arıyor. Uzmanlar tarafından aktarılan detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Buzdolabı Konumunu Düzeltin

Evinizdeki buzdolabının konumunun radyatör, fırın, güneş ve bunlara benzer ısı kaynaklarından uzak tutmak. Bu işlem sayesinde buzdolabınız gerekli soğukluğu ulaşabilmek için ekstra bir enerji sarf etmeyecektir.

e.jpg

Çamaşır Makinesine Karbonat

Genelde çamaşır makinesi 90 derece ısıyla çalıştırılmaktadır. Derinlemesine bir temizlik işleminin yanı sıra elektrik tasarrufu da yaşamak istiyorsanız 1 yemek kaşığı karbonatı makine çalışırken hazneye koyabilirsiniz. Bu sayede hem temizlik hem de enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Led Işıklarla Aydınlatma

Led ışıklar normal ampüllere nazaran çok daha az bir enerji kullanımına sebep olmaktadır. Bu sayede elektrik tasarrufu yapabileceğiniz gibi eviniz için ayrı bir hava yaratabilirsiniz. Led ışıkların fiyatlarının da oldukça uygun olduğunu söylemekte fayda var.

elektrik-faturasi-aa-1643624.jpg

Fırın Çalışırken Asla Kapağını Açmayın

Fırında yemek pişti mi diye aralarda açabilirsiniz. Bu açma işlemi ise içeriği soğuttuğu için tekrardan ısınmasıyla fazla enerji kullanımına sebep olabilir. Bundan kaynaklı zaman ayarını iyice kontrol edin ve ona göre çalıştırın.

Fişe Takılı Kullanmadığını Seyyarları Çıkartın

Sürekli olarak fişe takılı olan ve günün çok kısa bir zamanında kullandığımız seyyarları çıkartabilirsiniz. Bu sayede hem enerji tasarrufu sağlarsınız hem de cihazınızın ömrünü uzun tutmasına olanak sağlayabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet