Evinizi bu yöntemlerle temizleyin farkı görün! Karbonat, Sirke, Limon Suyu ve Zeytinyağı ile temizlemenin pratik yolları

Ev temizliğindeki hijyen ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu bütün ev hanımları biliyor. Gider borusundan, Fırından tıkanmış borulara, Mermer ve granitlerden, Paslanmış ocaktan, klozetten çelik tencerelere kadar birçok kirli yüzeyi temizleyebilirsiniz. İşte evinizi pratik ve pırıl pırıl yapacak yöntemler..

08 Şubat 2022 09:23 Yaşam
Evinizi bu yöntemlerle temizleyin farkı görün! Karbonat, Sirke, Limon Suyu ve Zeytinyağı ile temizlemenin pratik yolları

Ev işlerinde temizliğe önem veren ev hanımları her zaman pahalı, kimyasal ürünler kullanıyor. Daha az maliyetli ve taha saglık bir şekilde ev temizlemek artık çok zor değil, açıklayacağımız bu yöntemleri sizlerde evinizde mutlaka deneyin farkı göreceksiniz. Koronavirüs'ün hayatımıza girdiği bu dönemlerde ev hijyenin önemi dahada artı bu durumda evinizdeki bütün mikropları virüsleri kolaylıkla temizleyeceğiniz yöntemleri hazırladık.

Paslanmaz çelik lavabolarınızı Pırıl pırıl ve temiz kokulu bir hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edin:

tikanmis-lavabolari-acan-5-hizli-kolay-yontem.jpg

- Lavabonuzu ıslatın, üzerine karbonat serpin, ovalayın ve durulayın.

- Lavabonun kenarları için yumuşak kıllı bir diş fırçası ve biraz macun kullanın.

- Beyaz sirkenin içinde ıslattığınız kağıt havluyla lavaboda astar oluşturun. 20 dakika öylece bırakın.

- Muslukları temizlemek için sabunlu su ve sirkeyle ıslatılmış kağıt havlu kullanın.

Banyo temizliğinde sirkenin gücünü keşfedin

tuvalet-ve-banyo-temizligi-nasil-yapilir2-1024x640.jpg

Duş kabinindeki ve fayanslardaki lekelerden bıktın mı? Bir sprey şişesine yarı yarıya sirke ve su koyarak bu karışımı duş kabinine, banyo fayanslarına, musluklarına, aynana sıkıp bekledikten sonra durularsan suyun sebep olduğu sabun ve kireç lekelerinden kolayca kurtulabilirsin. Söktüğün duş başlığını sirkeli su dolu bir kaba koyup bir süre beklersen duş başlığındaki kireç kalıntılarını temizleyebilirsin.

Küvete işlemiş kirleri küvetten arındırmakta sirke sayesinde oldukça kolaydır. Deliği kapatılan küvetin içerisine 3 bardak sirke konur ve küvet sıcak su ile doldurulur. Bu şekilde 4 saat bekletilmesi küvete nüfuz etmiş kirlerin kolayca temizlenmesini sağlayacaktır.

Kireçler için en büyük çözüm yine sirke

mikrodalga-nasil-temizlenir.jpg

Çay ve kahve makinesi, su ısıtıcısı gibi küçük ev aletlerinin içi zamanla kireçlenir. Bu kireçlenme hem performans düşüşüne hem de özenle hazırladığın içeceklerinin tadının değişmesine neden olur. Piyasada kireç çözücü ürünler olsa da bunları daha doğal bir çözüm arıyorsan sirke yine seninle. Su ısıtıcında sirkeli su kaynatarak ya da kahve makinenden birkaç kere sirkeli su geçirerek kirecin nasıl çözündüğünü gözlerinle görebilirsin. Suyun içine limon tuzu da koyarak etkiyi artırabilirsin. Sirke kokusunu önlemek için ise aynı işlemi birkaç kere temiz suyla tekrarlaman yeterli.

Evin Tüm Odalarının Temizliğini Sirkeye Bırakın

Bir litre su içerisine konulmuş iki bardak sirkeli su, camların kolayca temizlenmesini sağlamaktadır. Camlarda hiçbir iz bırakmayan bu yöntem ile aynı zamanda yağlanmış gözlük camları da temizlenebilmektedir.

Son zamanlarda oldukça fazla gündeme gelen ve faydaları konuşulan beyaz sirke de ev temizliğinde kullanılabilmektedir. Beyaz sirke sulandırılmadan kullanıldığı takdirde banyo, mobilya, duvar gibi yerlerde oluşmuş küflerin temizlenmesini sağlamaktadır. Paslanmaz çelik ürünlerde meydana gelen su lekeleri de spreyle sıkılan beyaz sirke sayesinde ilk alındığı haline dönüşebilmektedir. Duvarlara çizilmiş tükenmez kalem lekeleri ve yapışkanlı maddelerin camlarda veya duvarlarda oluşmuş kalıntıları da beyaz sirke ile yok olmaktadır.

Sirke bütün virüsleri ve mikropları kolayca öldürebilecek güce sahip

Mikropları öldürücü etkisinden dolayı mutfaklarda sıkça tercih edilen sirkeli su ile beyaz eşyalarının yüzeyini silersen su ve el lekelerinden kurtulabilirsin. Üstelik eşyaların yeni alınmış gibi pırıl pırıl parlar. Tüm mutfak dolaplarını ve tezgahını, sirkeli su ile silebilirsin. Lavabon tıkanıyorsa mutfak giderine biraz karbonat dök ve üzerine beyaz sirke döküp birkaç dakika bekle. Ardından lavabona kaynar su döktüğünde giderinin açıldığını görebilirsin.

Yemeklerinizi üzerinde pişirdiğiniz ankastre ocağınızı pırıl pırıl yapın

siyah-ankastre-ocak-nasil-temizlenir.jpeg

Özellikle ankastre ocakların yüzeylerinde en çok yaşanan sorunların başında lekeler geliyor. Ne kadar silerseniz silin, lekeler geçmiyor, aksine üzerinde izler de kalıyor. Rengi matlaşıyor ve temiz bir görünüm elde edemiyorsunuz.

Bu aşamada sirke ve karbonat ikilisi kesin çözüm olacaktır. 1 çay kaşığı kadar karbonatı, 1 çay bardağı sirke ile karıştırın. Bir sprey şişesine aktarıp, sıkın. Ardından kağıt havluyla silin. Mis gibi ocaklarınız olsun.

Ayaklarımızı bastığımız halıları sirkeyle temizlemeyi mutlaka deneyin

hali-temizligi-2.jpg

Halınızdaki lekeleri sirkeyle çıkarabilirsiniz. Yarım fincan beyaz sirkenin içinde 2 yemek kaşığı tuzu çözün ve bu karışımla halıdaki lekeleri hafifçe ovalayın. Solüsyonun kurumasını bekleyin ve sonra elektrik süpürgesiyle kurutun. Daha geniş ya da koyu lekeler için, bu karışıma 2 yemek kaşığı boraks ekleyin ve aynı şekilde kullanın.

Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermek için gönül rahatlığıyla sirkeyi kullanabilirsiniz

buzdolabi-temizleme-buzdolabi-nasil-temizlenir-6-1.jpg

Sirkenin buzdolabınızı güvenle ve etkili şekilde temizlemede karbonattan daha etkili olduğunu biliyor muydunuz? Buzdolabı, evin en önemli eşyalarından biri. Yiyecek ve içeceklerimizin temiz bir ortamda korunması sağlığımız için oldukça mühim. Hazır bahar temizliği yapıyorken buzdolabına da el atın deriz. İçini tamamen boşaltın ve fişten çekin. Sirke, su ve karbonatı karıştırarak dolabınızın içini silin. Ardından temiz bir bezle kurulayın.

Kötü kokuları gidermek ve temiz kokmasını sağlamak için pamuğun üzerine bolca vanilya özütü ya da vanilin dökün. Su dolu bir bardağın içine atın ve buzdolabının içinde 1 saat kadar bekleterek tüm kötü kokuları giderin. Temizlik kokusunun uzun süre kalması için dolabınızın içine bir kutu karbonat yerleştirin.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet