Günlük sağlıklı beslenme nasıl yapılmalı?

Sağlık beslenme 7’den 70’e herkesin temel ihtiyaçları arasında bulunuyor. Bağışıklığı güçlendirerek zayıflamanın öneminin altını uzmanlar çizmeye devam ediyor. Peki, sağlıklı beslenmeyle hem kilo verme hem de bağışıklığı güçlendirme nasıl yapılır?

17 Şubat 2022 12:00 Yaşam
Günlük sağlıklı beslenme nasıl yapılmalı?

Bağışıklık güçlendirilmeden yapılacak olan diyetlerin faydadan çok zarar verdiğinin altını çizen uzmanlar, mutlaka dikkat edilmesi gereken detayları aktardı. Zayıf bir bedene sahip olunmasından sonra zayıflamanın yarardan çok zarar vereceği ifade edilirken, C vitamini ve çinko ihtiyacının mutlaka günlük olarak eksiksiz yerine getirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Her bireyin metabolizması, genetik yapısı ve vücut kitlesi gibi birçok önemli faktörün farklı olmasından kaynaklı olarak diyetlerin kişiye özel hazırlamasının öneminin yüksek olduğunun altı çizildi.

dokuz-adimda-saglikli-beslenme.jpg

Bağırsak Sağlığı Önemli

Günlük iki öğün yenilebileceği gibi vazgeçilmez besinlerden birkaçını ise sebzeler ve ceviz oluşturuyor. Bunların yanı sıra fındık, nohut, balık, siyah fasulye, nohut ve turşu da önemli. Fermente bir yiyecek olan turşu, bağırsak florasını da oldukça zenginleştiriyor. Fakat içinde yüksek tuz bulunmasından kaynaklı olarak tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Lif, Mineral ve C Vitaminin Önemi Büyük

Bağışıklığı güçlendirebilmek için yüksek miktarda C vitaminin bünyesinde barındıran maydanoz ve brokoliyle birlikte kırmızı pancar, avokado ve zencefil tüketimi önemli. Bunların yanına çinko değerleri yüksek olan kabak çekirdeği ve tahin de son derece önemli. Genel beslenme programlarına süper gıda adı da verilen ve birçok yarar sağlayan, lifle mineral bakımından da zengin karalahana, turp, şalgam ve domates eklenebilmekte.

saglikli-beslenme-ile-stresi-yenmek-mumk-b021.png​​​​​​​

Yumurtalı Sebze​​​​​​​

Sabah kahvaltısının tam acıkmadan yapılmaması gerektiği ve yumurtanın tok tutma avantajının mutlaka korunması gerektiği ifade ediliyor. Yeşil sebzelerle yapılan yumurta oldukça faydalı. Sabah ve akşam dahi tüketilebilir. Ayrıca bitkisel süte eklenmiş granola ve yulafı bazı sabahlar da tercih edebilmek mümkün.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet