Instagram hesabınızı koruma yöntemleri

Instagram hesap çalınması son dönemlerde oldukça büyük ölçüde arttı. Birçok kişi hesaplarının çalınmasından kaynaklı olarak suç duyurusunda bulunurken hesapların kimler tarafından çalındığı bilinmeden, suç işleniyor. Peki, Instagram hesaplarımızı nasıl koruyabiliriz?

13 Şubat 2022 17:00 Yaşam
Instagram hesabınızı koruma yöntemleri

Instagram yüzlerce milyon üyeye sahip olmasıyla birlikte büyük bir sosyal medya platformu. Hal böyle olunca birçok kötü niyetli hacker hesapları çalmaya ve oradan suç işlemeye çalışıyor. Instagram hesaplarımızı koruyabileceğimiz bazı yöntemler bulunuyor. Onları kabaca listelemek gerekirse karşımıza şu liste çıkmakta:

dolandirici-4q47-cover.jpg

Güçlü Şifre

Şifrelerinizin güçlü olması hesabınızın çalınmasını daha da zorlaştırabilmektedir. Bu yüzden ‘’123456789’’ gibi basit şifreler koymak yerine ‘’A.,34cFSvxÇ’’ gibi oldukça zorlu olacak büyük küçük harf, noktalama işaretleri gibi detayları eklemeniz gerekiyor.

instagram-hack.jpg

Linklere Tıklamayın

Instagram hesaplarını çalmak için art niyetli hackerler, link gönderimi sağlayıyor. DM kutunuza düşen ne olduğunu bilmediğiniz bir linke tıkladığınız anda hesabınız tamamen çalınıyor. Tüm şifrelerinizle birlikte telefonunuzdaki galeriye girme, smsler ve arama geçmişi gibi detaylara dahi erişebiliyorlar. Bu yüzden DM üzerinden gelen linklere tıklamamanız gereki​​​​​​​yor. Aksi takdirde hiç istemediğiniz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

instagram-hesap-calma.jpg

Hesap Bilgilerinizi Kimseyle Paylaşmayın

Hesap bilgilerinizi kimseyle paylaşmamanız da önemli. Özellikle WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden hesap bilgilerinizi, şifrelerinizi vs. bilgilerinizi paylaşmayın. Bu ağa düşmenizdeki en önemli önlemdir.

65352752d91e307b0c8da4278e8c4015.png​​​​​​​

Instagram Tarafından Atıldığı İddia Edilen Mesajlara Tıklamayın

Hackerler genellikle hedeflediki kişinin DM kutusuna Instagram tarafından atılmış gibi resmi bir yazı yazmaktadır. Bu yazıda ise genellikle telif hakkı ihlali, içerik ihlali gibi gereklikleri yazmaktadır. Sizleri de bilinmeyen bir linke yönlendirerek, tıklayıp geri bildirim yapmanızı talep eder. Söz konusu linke tıklamanız halinde hesabınızı çaldırırsınız.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet