MOBA türündeki en iyi PC oyunları (2022)

Oyunseverler buraya! MOBA (multiplayer online battle arena) türünde oyunlardan hoşlananlar için oldukça keyifli bir seçki hazırladık. En iyi MOBA oyunları listesi ile karşınıza çıktık! İşte popüler türün en sevilen yapımları...

20 Haziran 2022 22:00 Yaşam
MOBA türündeki en iyi PC oyunları (2022)

MOBA yani bir diğer adıyla "multiplayer online battle arena” birçok oyuncunun öğrenmesi kolay fakat ustalaşması zor olması sebebi ile günümüzde en çok oynanan popüler oyun türlerinden bir tanesi. Sizler için birbirinden eğlenceli en iyi MOBA oyunları bir araya getirdik. İşte o yapımlar...

En iyi MOBA oyunlar

League of Legends

moba-oyunlar.jpg

5v5 olarak oynanan oyunda 5 farklı rol bulunuyor. Bunlar “Top, Jungle, Middle, Adc, Support” olarak biliniyor. Ayrıca oyunda 160’dan fazla şampiyon bulunuyor. Dünyada en çok oynanan MOBA oyunu olan League of Legends, Riot Games tarafından getirilen güncellemeler ile oynanış setinde yenilikler sunuyor.

Dota 2

moba-oyunlar-001.jpg

Tıpkı League of Legends gibi 5v5 oynanan Dota 2’de 120’den fazla karakter bulunuyor. Oyunun bir diğer farkı ise katır sistemi. Oyuna ilk başladığınızda takımınızla beraber aldığınız bu sevimli yaratık üssünüze geri dönmeden size istediğiniz eşyayı alma fırsatını sunuyor. Valve tarafından getirilen güncellemer ve turnuvalar sayesinde oyun günümüzde popülerliğini koruyor.

Heroes of the Storm

moba-oyunlar-002.jpg

Bu oyunu diğer MOBA oyun türlerinden ayıran en önemli mekanik oyunda eşya satın alımının olmaması. MOBA türlerinde temel amaç rakibi yenmek olsa da bunu yapabilmenin yolu karşı takımın minyonlarını kesip altın kazanmak ve bu altınlarla eşya satın aldıktan sonra rakibe üstünlük kurmak. Fakat Heroes of the Storm bu mekaniğe izin vermediği için diğer MOBA oyunlarından çok daha farklı bir oyun deneyimi sunuyor.

Smite

moba-oyunlar-003.jpg

Hi-Rez Studio tarafından geliştirilen Smite, 25 Mart 2014’ten beri en çok oynanan MOBA oyunları arasında yerini koruyor. Smite, 16 farklı kültürün mitolojisinden toplamda 121 oynanabilir tanrıyı bünyesinde bulunuyor. Oyun üçüncü sahış kamera bakış açısıyla oynanıyor.

Battlerite

moba-oyunlar-004.jpg

Tatlı grafiklere sahip olan oyun Stunlock Studio tarafından 20 Eylül 2016'da piyasaya ilk çıktığında hızlı oynanabilirliği ve kısa maç süreleri ile fazla beklemeyi sevmeyen oyuncuların ilgi odağı oldu. Daha sonra oynaması ücretsiz yapılan oyun yeni güncellemeler gelmediği için popülaritesini kaybetse de hala daha oyuncu kitlesi bulunuyor. Oyun 3v3 şekilde direk rakipleriniz ile çatışmaya odaklı bir tecrübeyi sizlere sunuyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet