Banka Kartının Şube Kodu Nasıl Öğrenilir?

Banka kartlarının şube kodu bazı işlemler için gerekli olabilmektedir. Banka kartının şube kodu nasıl öğrenilir merak edenler için makalemizi hazırladık.

07 Mart 2022 13:50 Ekonomi
Banka Kartının Şube Kodu Nasıl Öğrenilir?

Banka kartlarının şube kodu nasıl öğrenilir? sorusu özellikle bankacılık işlemleri için bu koda ihtiyaç duyanların yanıtı merak ettiği bir sorudur. Başka bir hesaba yapılan havale gibi benzeri işlemlerde banka kartlarının şube koduna gereksinim duyulmaktadır. Birçok kişi ise bu kodun nerede yazdığını ve bu kodu nasıl öğreneceğini bilmemektedir. Çünkü genel olarak gündelik yaşamda banka kartlarının şube kodları merak edilmez. Fakat bazen anlık bankacılık hizmetleri için şube kodlarına gereksinim duyulur. Peki, banka kartlarının şube kodu nasıl öğrenilir?

Banka kartı şube kodu nereden öğrenilir? Banka kartlarının şube kodlarını öğrenebilmek için birden fazla seçenek bulunmaktadır. Genel olarak banka müşterileri şube kodlarının kendilerine göre en pratik olan yöntemi tercih etmektedir. Özelliklede mobil uygulama üzerinden iban kontrolleri ile şube kodu çeşitlerine erişim sağlanmaktadır. Banka kartlarının veya banka hesaplarının kendisine ait IBAN numarası bulunmaktadır. Bu IBAN numarası 26 rakamdan oluşmaktadır ve bu numaranın içerisinde hesap numarası, kartın şube kodu gibi bilgiler de yer almaktadır.

Banka Kartı Şube Kodu Nerede Yazar?

Tüm bankaların çeşitli illerde ve ilçelerde banka şubeleri bulunmaktadır. Fazla sayıda banka şubesi olması nedeni ile şubelere şube numarası ve şube kodu verilmektedir. Bunun yapılmasının amacı ise işlemlerde karışıklığın yaşanmamasını sağlamaktadır. Böylece şubeler tarafından sunulan hizmet çeşitleri gündelik yaşamda daha kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Bu durum ise; sıklıkla bankacılık hizmetlerinin pratik olarak sunulmasını sağlamaktadır. Şube kodları, bankaların il ve ilçe bilgilerini yansıtmaktadır. Bu kodlar bazı bankacılık işlemleri için ihtiyaç duyulan kodlardır. Banka kartı şube kodu nerede yazar? sorusunun cevabı ise şube kodunun IBAN numarası içerisinde yazdığıdır. Tüm ıban numaralarında şube kodları yer alıyor. Çünkü Iban numaralarının üretim sistemleri içerisinde şube kod çeşitleri dikkate alınır.

iban-nedir.jpg

Şube kodunu IBAN numarası içerisinde bulabilmenin yanı sıra bankaların müşteri hizmetlerini arayarak, internet bankacılığı yolu ile, banka şubesine giderek kodu öğrenme ve bankaların internet sitelerine bakmak yöntemi ile şube kodunu öğrenmek mümkündür. Günümüzde ise genel olarak internet bankacılığı yolu ile banka şube kodu öğrenme yöntemi tercih edilir. Özelliklede bu yöntemin pratik olması daha çok tercih edilmesi için önemli bir nedendir. Bankaların ilgili mobil bankacılık uygulamalarını kullanmak da şube kodunu öğrenmenin en basit yollarından bir tanesidir.

Genel olarak bakıldığında gündelik yaşamda pratik olan bankacılık hizmetleri daha çok tercih edilir. Mobil bankacılık sistemlerinin kullanımlarının günden güne artmasının sebepleri arasında pratik kullanımlı olma özellikleri yer alıyor. Mobil bankacılık sistemleri ile son zamanlarda şube kodlarının öğrenilmesi işlemleri daha yaygın haline gelmiş bulunmaktadır.

IBAN numarasında şube kodu nerede yazar? IBAN numarası hanelidir ve son 16 hanesi hesap numarasını oluşturmaktadır. Bu numaranın ilk 4 sayısı ise banka kartının şube numarasını göstermektedir. Yani IBAN numarası içerisinde yer alan son 16 sayıyı içeren hesap numarasının ilk 4 rakamı şube kodunu göstermektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere işlem gerçekleştirilecek banka hesabının IBAN numarası hakkında bilgi sahibi olunduğunda birçok işlemi yapabilmek mümkündür.

Iban numarasında şube kodları bakılırken genel olarak müşteriler tarafından karıştırılır. Bu yüzden de banka personellerinden iban numaraları ile şube kodu öğrenmek için yardım almaktadırlar. Özelliklede ileri yaş grubu banka müşterileri sıklıkla şube kodları için banka şubelerine uğramaktadırlar.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet