Bankada Kalan Paramı Nasıl Öğrenebilirim?

Günümüzde birçok kişi bankalar ile işlem yapmakta ve yapmaya da devam etmektedir. Banka hesabımda para kaldı diyorsanız akıbetini nasıl öğreneğiniz hakkında yazımızı okuyabilirsiniz.

08 Mart 2022 09:00 Ekonomi
Bankada Kalan Paramı Nasıl Öğrenebilirim?

Bankada kalan paramı nasıl öğrenebilirim diye merak edenler olmaktadır. Bir şekilde hesaplarında belli bir miktar unutan insanlar olmaktadır. Bu paraların akıbetinin ne olduğu merak edilmekte ve sorgulanmaktadır.

Bankada Para Nasıl Kalır?

TMSF’nin yaptığı açıklamaya göre bankalarda mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hesap sahibi tarafından 10 yıl işlem gerçekleşmemesi durumunda TMSF’ye devredilecek. Bu kapsamda 2009 yılından itibaren işlem görmeyen ve zaman aşımına uğrayan hesaplara el konulabilmektedir. Bankadan kalan paramı nasıl alırım diyorsanız hesabınızın bağlı bulunduğu banka ile irtibata geçebilir ve paranıza devlet tarafından el konmadan paranızı çekebilirsiniz.

Bankada Kalan Paramı Nasıl Geri Alabilirim?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bununla ilgili yaptığı açıklamada paranın işlem gördüğü tarih üzerinden 10 yıl geçmişse paranıza el koyabilme durumundadır. Tüm bu sebeplerden banka hesabınız üzerinden 10 yıldır hiç işlem yapmamış iseniz paranız devlete devredilmiş olabilir. Ancak 10 yıl geçmemiş ise o halde bankadan müşterisi veya varisi tarafından talep edilebilir. Bankada kalan paraya ne olur diye merak ediyorsanız bankada işlem görmeden kalmaya devam etmektedir. 10 yıl kadar hesapta kalan paraya bu süre dolması ile işlem yapılmakta ve devlete aktarılmaktadır.

Bankada Kalan Parama El Konur Mu?

Ülkemizde banka hesaplarındaki paraya el konulması durumu pek karşılaşılan bir durum değildir. Dünyanın başka ülkelerinde bu durumla karşılaşılan durumlar olmuştur. Bankaların paraya el koymasıyla ilgili herhangi bir yetkisi yok. Ancak güvenlik kaynaklı ve yasal bir talep neticesinde bu işlem yapılabilmektedir. Yani bankada kalan paraya el konulması hemen mümkün olmamaktadır. Onun da şartları bulunmaktadır. Darbe veya ekonomik kriz gibi süreçlerde bankalardan devlet, bazı paralara el konulmasını talep edebilmektedir ya da bazı hesapların kullanımına kısıtlama gelebilmektedir. Bu paraların uzun süre bankadan çekilemediği olmaktadır. Yunanistan kısıtlamanın geldiği ülkelerden birisi olarak örnek gösterilebilir. Yunanistan’da bir dönem 50 euro üzeri çekim yapmak yasaklanmıştı.

Müşteri Hizmetleri ile Öğrenme

Müşteri hizmetleri aracılığı ile öğrenme işlemi ço basit ve kolay bir şekilde yapılabilir. Bunun için sadece bankaya ait olan müşteri hizmetleri numarası girilir. Bu numara üzerinden kısa süre içinde yetkili olan kişi ile gerekli görüşme sağlanır. Daha sonra ise yetkili kişi sizden bir akım bilgiler ister. Bunun nedeni girilecek olan bilgilerin genel olarak size mü yoksa başka bir kişiye mi ait olduğunun ortaya çıkarılmasıdır. Eğer başka bir kişiye ait ise bu durumda işlem yapılmayabilir. Tarafınızdan istenecek olan bilgiler genel olarak ad ve soyadın yanı sıra bir takım kart bilgileri de istenir.

Özellikle hangi hesaba yönelik kalan para öğrenilecek ise o hesabın bilgileri yetkili olan kişi ile paylaşılır. Bu yolla hesaba dair daha net ve daha ayrıntılı bir veriye de ulaşılmış olunur. Özellikle gerekli doküman yetkili kişi tarafından detaylı bir şekilde yapılır. Yani bunun için sadece kalan para değil daha önceden yapılmış olan ödenekler de ortaya konur. Online kalan parayı öğrenme işlemi de yine müşteri hizmetleri aracılığı ile yapılır. Yani bankaya gitmeye ve yorulmaya bile gerek duymadan anında tek bir işlem ile tüm kalan parayı öğrenme şansına sahipsiniz. Bunun için sadece yetkili kişiyi aramak yeterlidir. Çok kısa bir süre içinde gerekli paylaşım yapılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet