İhtiyaç Sahiplerine Müjde! 2 Bin 500 TL’ye Varan Ödeme Yapılıyor! Peki Ödemelerden Kimler Faydalanabiliyor?

Hayat pahalılığı her geçen gün arttığı için Türkiye'deki vatandaşlar finansal zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor.

21 Mart 2022 20:26 Ekonomi
İhtiyaç Sahiplerine Müjde! 2 Bin 500 TL’ye Varan Ödeme Yapılıyor! Peki Ödemelerden Kimler Faydalanabiliyor?

Artan maliyetler nedeniyle yardıma muhtaç vatandaşlar sosyal yardım programlarına yöneliyor. Vatandaşların sorunlarına yardımcı olmak için yüzlerce sosyal yardım programı başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na göre 2022'de milyonlarca başvuru yapıldı…

Sosyal yardım programlarına olan ihtiyaç fazlasıyla arttı

2022 yılında sosyal yardım programlarına başvuranların sayısında çarpıcı bir artış yaşandı. Giyimden gıdaya, eğitimden ısınmaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan sosyal yardım programları, insanların sıkıntılarına çözüm oluyor. Vatandaşlar, sosyal yardım programlarının ne olduğu ve bunlara nasıl başvurulacağı ile ilgili sorularına yanıt arıyor.

Elektrik yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için de sosyal yardım programları oluşturulmuştur. 2022 yılında, hanedeki kişi sayısına göre değişen aylık elektrik yardımı için bazı meblağlar sağlanacaktır. Bu yardım, 1-2 kişilik ailelerde 103 lira, üç kişilik hanelerde 140 lira, dört kişilik ailelerde 172 lira ve 5 veya daha fazla bireyli ailelerde 210 lira olarak kararlaştırılmıştır.

bireysel-ihtiyac-kredisi.jpg

İş arayanlara destek

İşsizlerin iş arama sürecinde karşılaşabilecekleri maddi sıkıntıları da hafifletmeyi hedefleyen bakanlık, 425 liralık sosyal destek sunuyor. 425 TL'lik ödeme, hesaba en fazla üç kez yatırılıyor. Ancak bu ödemeyi almak isteyen kişilerin ihtiyaç sahibi olması ve düzenli olarak sosyal yardım alması gerekmektedir.

Eşi vefat eden kadınlara sosyal destek

Eşi vefat eden kadınlara da Bakanlık tarafından maddi yardımlar yapılmaktadır. Program çerçevesinde iki aylık dönemde bin lira ödeme yapılıyor. Ödemeye hak kazanmak isteyen kadınların, önceki evliliklerinde yasal olarak evli bir eşinin hayatını kaybetmiş olması gerekir. Örneğin, iki kez evlenen bir kadın düşünün. İlk evliliğindeki eski eşi ölürse, ödemeye hak kazanamayacaktır.

65 yaş üstü kişilere yaşlılık ödeneği

65 yaş ve üzeri, sosyal güvencesi olmayan kişilerin yararlanabileceği destek programı çerçevesinde aylık 1084 TL düzenli ödeme yapılmaktadır. Asgari ücretin üçte birinden az kazanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, halk arasında yaşlılık ödeneği olarak bilinen sosyal yardım programına başvurabilirler.

Sosyal yardım başvuru süreci nasıl işliyor?

Sosyal yardım başvurusu yapmak isteyenler e-devlet platformu üzerinden online olarak başvuruda bulunabilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet platformundaki 'Sosyal Destek Başvuruları' sayfasını kullanarak uygun adımları tamamlayabilir ve ihtiyaç duyduğunuz sosyal yardım programına başvurabilirsiniz. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ikamet ettiğiniz en yakın yerdeki yerine şahsen de başvurabilirsiniz. Başvuru sırasında hangi belgeleri bizzat getirmeniz gerektiğini de yine aynı birime başvurarak öğrenebilirsiniz.

Türkiye nüfusunun yaklaşık %30’u yardımlarla hayatta kalıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verileri ülkenin yoksulluğunu tekrardan gösterdi. Yaklaşık 6 milyon hane gıda, yakıt, sağlık ve barınma dahil olmak üzere çeşitli alanlarda sosyal yardım almaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet