İş Dünyasını Canlandıracak 10 Yıl Vadeli Kredi Hazırlanıyor!

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle zor bir süreçten geçen iş dünyasını rahatlatacak haber geldi. 60 milyar TL’yi bulacak olan ucuz ve aynı zamanda uzun vadeli kredi paketleri iş dünyasının nakit ihtiyacını büyük oranda karşılamak için hazırlanıyor. Bu 10 yıl vadeli olacak kredinin detaylarını haberin devamında bulabilirsiniz.

11 Şubat 2022 17:39 Ekonomi
İş Dünyasını Canlandıracak 10 Yıl Vadeli Kredi Hazırlanıyor!

Kredi garanti fonu üzerinden sağlanacak olan kredi imkanıyla birçok iş yeri sahibi bu özel krediden yararlanma şansına sahip olabilecekler. Bu paketin sunulmasında hem özel bankalar hem de kamu bankaların tamamının katılması bekleniyor. Çünkü sunulacak olan krediye Kredi Garanti Fonu tarafından kefalet sağlanacağı da aktarıldı.

1 Yıl Ödemesiz 10 Yıl Vadeli Özel Kredi İmkanları

İş dünyası için özel olarak hazırlanan bu krediye yatırım destek paketi adı veriliyor. Bu kredide öncelik ülkemizde döviz kazandıracak faaliyet yürüten firmalara öncelik verileceği aktarılıyor. Bu krediye KOBİ olarak ihracat yapan tüm firmaların katılması ve bu durumdan faydalanmalarının sağlanması bekleniyor.

Destek paketlerinde farklı durumlar için de özel seçeneklerin sunulması bekleniyor. Kabaca bu paketin yüzde 16’lık bir faiz oranıyla sunulması bekleniyor. Yatırım ve işletme kredisi alacaklarınsa %10’ın altında bir faiz oranıyla sunulması bekleniyor.

Kredilerin süreleri talep edilecek duruma göre farklılık gösterecek. Ancak maksimum 8-10 yıl arasında olması bekleniyor. Krediyi aldıktan sonra 1 yıl ana para ödemesiz olarak olan kredinin ödemesi tam 12 ay sonra başlayacak olması ekonomik anlamda piyasaların canlanması açısından büyük bir etki sağlayacak diyebiliriz.

Kredinin tüm detaylarıyla alakalı detayların gelecek günler içerisinde aktarılması bekleniyor. Hangi şirketlerin bu krediden tam olarak faydalanabileceği ve başvurunun tam olarak nasıl yapılacağı da aktarılacak.

Bu kredi imkanıyla giderek daralan bir seyir seyreden Esnaf ve KOBİ’ler için ciddi bir nakit desteğinin sağlanması bekleniyor. 60 milyar TL’lik bu kredi imkanından yararlanmak isteyen işletmeler arasında önceliği ihracat yaparak ülkemize ekonomik kazanç sağlayan ve döviz getirisi sağlayacak olan firmaların olacağı da biliniyor.

Kredi Garanti Fonu’nun garantörlüğünde sunulacak olan bu krediye tüm özel ve kamu bankalarının da dahil olması geniş kapsamlı bir çalışma olmasına olanak sağlayacak.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet