Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilik planında değişiklik yapılıyor

Milyonlarca emekli adayı için önemli haber geldi. Yapılan açıklamaya göre bireysel emeklilik planı değişiyor. Konuya ilişkin ilk detaylar gündeme düştü. İşte ayrıntılar...

28 Ağustos 2022 21:51 Ekonomi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilik planında değişiklik yapılıyor

Emekli olmak isteyen vatandaşlar için sürpriz gelişme yaşandı. Bireysel emeklilik planı için değişiklik yapıldı. İşte detaylar...

Ülkemizde emekli olmayı bekleyen milyonlarca çalışan bulunuyor. Özellikle EYT konusunda Aralık ayı içerisinde sorunun çözüme kavuşması bekleniyor. Ancak EYT’den önce emeklilik bekleyenlerle ilgili olarak son dakika değişikliği yapıldı! Emeklilikte yeni döne resmen başladı. Detaylar haberimizde sizlerle…

Emeklilik bekleyenler için kritik değişiklik! Emeklilik sisteminde yeni dönem resmen başladı ve değişiklik hayata geçirildi. Bilindiği üzere milyonlarca çalışan, mevzuata göre yaş, hizmet yılı ve prim ödeme gün sayılarını tamamlayarak emeklilik hakkı elde edebiliyor. Öte yandan son dönemde zorunlu ve ihtiyari olmak üzere bireysel emeklilik sistemleri de (BES) yaygınlaştırıldı. Bireysel emeklilik sisteminde (BES) yapılan önemli değişiklik milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Hayat sigortası vb. sigortalar da aynı anda ve BES’ten yararlanılan şirket aracılığıyla yaptırılabilecek. BES’in kapsamı daha da genişletildi. Peki kimler bu haktan yararlanabilir? Mevcut BES katılımcıları hayat,ferdi kaza, sağlık, eğitim vb. sigorta haklarından nasıl yararlanacak? Bu soruların yanıtları ve tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle.

emeklilik-planinda-degisiklik-yapiliyor-2.jpg

EYT BEKLENİYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışma Aralık ayı içerisinde vatandaşlarla paylaşılacak. Daha önce konuyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışma grubu kurulduğunu ve bakanlık bünyesindeki çalışma grubununun EYT meselesinin çözümü için mesai harcadığını duyurmuş, çözüm için ise Aralık ayını işaret etmişti. EYT’den önce BES’te son dakika değişiklikleri yaşandı!

BES’TE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER!

Uzunca bir süredir gündemde olan BES’te kapsam genişletildi. Artık pek çok sigorta ürünü BES’e dahil edildi. Emeklilik şirketleri tarafından sadece BES değil BES’in de içinde bulunduğu daha kapsamlı sigorta ürün paketleri müşterilere sunulabilecek. Örneğin bir kişi hem BES’e dahil olup hem de aynı anda ve aynı şirket tarafından hayat sigortasıyla sigortalanabilecek. Sadece hayat sigortası değil, ferdi kaza, eğitim, sağlık vb. pek çok sigorta ürünü de BES ile aynı anda ve aynı şirket tarafından sağlanabilecek. BES’in daha kompakt hale gelmesine yarayan bu değişiklik ile birlikte milyonlarca kişinin işi daha da basitleşmiş olacak.

emeklilik-planinda-degisiklik-yapiliyor-3.jpg

BES İLE BİRLİKTE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI YAPTIRABİLİRSİNİZ

BES ile birlikte özel sağlık, tamamlayıcı sağlık, ferdi kaza, hayat sigortası, seyahat sağlık sigortası vb. sigortalardan en az birini de sağlayabileceksiniz. Söz konusu değişiklikten halihazırdaki BES müşterileri de yararlanabilecek.

Her BES katılımcısının diğer sigortaları yaptırması gibi bir zorunluluk ise yok! Sadece BES’e kayıt olarak birikimlerinizi değerlendirmek istiyor olabilirsiniz. Dilerseniz BES’e ek diğer sigorta ürünlerinden de faydalanabilmektesiniz.

EMEKLİLİK PLANI DEĞİŞİYOR!

BES’te yaşanan bu değişiklik emeklilik planlarını da değiştirecek! Emeklilik şirketleri, sigorta ürünlerinin yer aldığı BES’ler için yeni emeklilik planları hazırlamaya başladılar. Bu çerçevede bütünleşik olarak sunulan BES’te emeklilik planınızın sil baştan hazırlanacak.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet