Rusya ve Ukrayna Arasında ki Gerilim Tırmandı! Borsa İstanbul Sert Düştü!

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde Rusya askerlerinin girmesi tüm dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Çok sayıda diplomatik çalışmanın yapılmasına rağmen Rusya hiçbir şekilde geri adım atmadı ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımayarak giriş yaptı.

22 Şubat 2022 14:44 Ekonomi
Rusya ve Ukrayna Arasında ki Gerilim Tırmandı! Borsa İstanbul Sert Düştü!

Karadeniz’in kuzeyinde Rusya ile Ukrayna arasında ki gerilim 21 Şubat 2022 günü zirveye ulaştı.

Şu an için bir çatışma olmamakla birlikte Rusya’nın ilerleyişi devam etmesi durumunda bunun çok ciddi sonuçları olabileceği tahmin ediliyor. Bu haberlerin ardından Borsa İstanbul güne ciddi bir düşüşle başladı. Bir önceki kapanışa göre %2,11 derinde düşerek 1.995 puana geriledi. Bu sabah startının altında bazı sektörlerin çok ciddi gerilemesinin etkisi dikkat çekiyor.

Putin İmzayı Attı, Savaş Başladı

Rusya Başkanı Vlademir Putin, dün yaptığı güvenlik konseyi toplantısının ardından, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçıların yönetiminin tanınmasına karar verdi. Bu da Rusya’nın o bölgeye asker sokmasını meşru hale getirmiş oldu. Bu karara tüm ülkelerin tepki vermesi gecikmese de Rusya’nın bu konuda herhangi bir geri adım atmayacağı net bir şekilde görülüyor.

Borsa İstanbul’da bu hadisenin ardından yaşanan gerilemede özellikle bazı sektörler dikkat çekti. Holding endeksi yüzde 2,27, Bankacılık endeksi 1,53 ve son olarak da turizm endeksi %7,09’luk bir gerileme yaşadı. Turizm’in bu sert düşüşünün ardından Rusya ve Ukrayna’dan her yıl gelen milyonlarca turistin büyük bir etkisi olduğu tahmin ediliyor.

BM Bu Karara Tepki Verdi

Bu olayın yaşanmasının ardından BM dün tüm üyeleriyle acil bir toplantı gerçekleştirdi. Bu savaşın çok tehlikeli olduğunu ve uzun vadede çok ciddi sonuçlarının olabileceğini düşündüklerini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Rusya’nın kararının kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu savaşın sadece Türkiye ekonomisini değil aynı zamanda dünya küresel ekonomisinde oynaklığa devam edeceğini düşündüklerini açıkladılar. Bu sebeple şimdilik sadece bir ilerleme olarak kabul edilen Rusya’nın hamlesinin daha ne kadar derine ineceğinin merak edilmesinden kaynaklanıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet