Ünlü yatırımcıdan korkutan Bitcoin tahmini: 10 bin dolara düşecek!

Bitcoin hızla düşmeye devam ederken ünlü yatırımcı Jeffrey Gundlach kritik bir tahminde bulundu. Doubline Capital CEO'su, Bitcoin'in 10 bin dolara kadar düşeceğini tahmin etti.

16 Haziran 2022 19:57 Ekonomi
Ünlü yatırımcıdan korkutan Bitcoin tahmini: 10 bin dolara düşecek!

Kripto para piyasası son dönemlerde büyük bir düşüş yaşıyor. Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere neredeyse tüm kripto paralar gerilemeye başladı. Bu nedenle yatırımcıların piyasaya olan güveni ciddi şekilde kırıldı. Peki ya Bitcoin ne kadar düşecek? Piyasanın yeniden rayına oturması mümkün olacak mı? Tüm bu soruların cevabını Doubline Capital CEO'su Jeffrey Gundlach verdi. Ünlü yatırımcı, kritik bir fiyat tahmininde bulundu.

Jeffrey Gundlach, Bitcoin'in 10 bin dolara düşeceğini söyledi

ABD'li yatırımcı Jeffrey Gundlach kısa bir süre önce CNBC'ye konuk oldu. Kripto paralar üzerinde açıklama yapan iş insanı, Bitcoin'in 10 bin dolar seviyesine düşmesi halinde şaşırmayacağını dile getirdi. Gundlach, boğaların 30 bin dolarlık destğei tutamamasından sonra en büyük kripto para biriminin gerçekten hızlı bir şekilde 20 bin dolar seviyesine düşeceğinin de açık olduğu iddia etti.

FED'in faiz kararı kripto paraları da etkiledi

ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı geçtiğimiz günlerde açıklandı. FED faizi 75 baz puan artırdı. Böylelikle faiz oranı yüzde 1.75'e yükseldi. Bu rakam 1994 yılından bu yana görülen en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

bitcoin.jpg

FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklamaya göre ABD Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Bu bağlamda faiz artırımları sürecek. Öte yandan enflasyonun yüzde 2'ye düşürülmesi amaçlanıyor.

Açıklanan FED faiz kararı sonrasında altın ve dolar hareketlenmeye başladı. Piyasalar hafif güç kazandı. Bu durumdan kripto paralar da etkilendi. Ufak da olsa başta Bitcoin olmak üzere çok sayıda kripto para fiyatı artış gösterdi.

Jeffrey Gundlach kripto paraların yanı sıra FED'in faiz kararıyla ilgili de konuştu. Ünlü iş insanı, 2022 sonunda ABD'de enflasyonun yüzde 7'ye yaklaşacağını tahmin etti. Öte yandan yaz aylarında FED'in faiz artırımlarına devam etmesini beklediğini ifade etti.

Bitcoin fiyatı ne kadar? İşte son durum

16 Haziran 2022 Perşembe günü saat 19:54 itibariyle Bitcoin değeri 21 bin dolar seviyesinde bulunuyor. Son 24 saatte bu oran en düşük 20 bin doları görürken; en yüksek ise 22,8 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet