2021 yılında en fazla para kazanan sanatçılar açıklandı

Dünyaca ünlü dergi Forbes, 2021 yılında en fazla para kazanan sanatçıları açıkladı. Listeye Yüzüklerin Efendisi filmiyle tanınan Peter Jackson zirveye oturdu. Söz konusu listede kadın yönetmen sayısının az olması da gözlerden kaçmadı.

11 Şubat 2022 15:00 Magazin
2021 yılında en fazla para kazanan sanatçılar açıklandı

Yüzüklerin Efendisi serisinin yöneteni Peter Jackson, Forbes dergisinin verilerine göre, 2021’in en fazla kazanan yönetmeni olarak kayıtlara geçti. Jackson, Steven Spielberg ve George Lucas’ın ardından milyarder olan yönetmenler arasında yer buldu.

NTV’de yer alan haberlere bakıldığında müzik listelerinde kısa bir süre önce satan Bab Dylan, Paul Simon ve Bruce Sprigsteen listede yer alırken, Springsteen müzik kataloğunu Sony Music’e tam 500 milyon dolara satarak listede ikinci sıraya oturmuş oldu.

Söz konusu listede kısa bir süre öncede Paraount+ ile 900 milyon dolarlık bir sözleşmeyi imzalayan South Park yaratıcıları Trey Parken ve Matt Stone de yer aldı. Müzisyenler arasında Kanye West ve Jay-Z ile birlikte Dwayne Johnson da sıralamada üst noktalarda yer aldı.

115 Milyon Dolarlık Dev Gelir

Listenin 12’inci sırasında bulunan ve en çok kazanan kadın sanatçı olan Reese Witherspoon’un ise yapım şirketi olarak Hello Sunshine aracılığıyla 115 milyon dolar gelir elde ettiği iddia edildi. Bunların yanı sıra Freinds’in yaratıcılarından Marta Kauffman ortaklarıyla birlikte 17’inci sırada 81 milyon dolarlık gelirle yer buldu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet