94'üncü Oscar Ödülleri'nin Adayları Belli Oldu!

Oscar 2022: The Power of the Dog, adayların başını çekiyor. İşte diğer tüm adaylar..

09 Şubat 2022 10:00 Magazin
94'üncü Oscar Ödülleri'nin Adayları Belli Oldu!

Jane Campion'un Benedict Cumberbatch'ın başrolde olduğu yoğun bir Western filmi olan The Power of the Dog, bu yılki Oscar adaylıklarında 12 adayla lider durumda.

Onu 10'ar adetlik Dune ve yedişer adetlik Belfast ve West Side Story takip ediyor. Olivia Colman, Benedict Cumberbatch ve Andrew Garfield, başrol oyunculuğu kategorilerinde Birleşik Krallık adayları arasında yer alıyor.

Dame Judi Dench ve Ciarán Hinds, Sir Kenneth Branagh'ın Belfast'ındaki yardımcı rolleri için aday gösterildi. Troubles sırasında Kuzey İrlanda'daki bir aileyi anlatan otobiyografik siyah beyaz filmi, en iyi film dalında yarışan 10 filmden biri.

En iyi yönetmen dalında da aday gösterilen Sir Kenneth, yaptığı açıklamada, "Belfast sokaklarından Akademi Ödülleri'ne çok uzun bir yol var.

Sir Kenneth, kariyeri boyunca yedi farklı Oscar kategorisinde aday gösterilen ilk kişi oldu. Zaten yönetmen, oyuncu, yardımcı oyuncu, uyarlanmış senaryo ve canlı aksiyon kısa adaylıkları var, ancak şimdi en iyi orijinal senaryoyu ve en iyi resmi ekleyebilir. Ancak henüz kazanamadı.

Adaylığıyla Jane Campion, 1993'te Piyano ile tanınan en iyi yönetmen dalında iki kez aday gösterilen ilk kadın oldu.

Onun filmi The Power of the Dog, yardımcı oyuncularından üçü Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee ve Kirsten Dunst için de aday gösterilen yavaş ve merak uyandıran bir western.

Ana adaylar

  • The Power of the Dog - 12
  • Dune - 10
  • Belfast - 7
  • West Side Story - 7
  • King Richard - 6
  • Don't Look Up - 4
  • Nightmare Alley - 4
  • Drive My Car - 4

Mevcut olan 20 oyunculuk yeri içinde iki çift aday gösterildi.

Penelope Cruz (Paralel Anneler) ve Javier Bardem (Ricardo Olmak) 2010'dan beri evlidir, Plemons ve Dunst ise nişanlıdır.

Dunst yaptığı açıklamada, "Akademi tarafından onurlandırılmak gerçekten alçakgönüllü bir deneyim. Hem Jesse hem de ben ilk adaylığımızı bir araya getirmek en çılgın hayallerimizin ötesinde" dedi.

Denzel Washington'ın The Tragedy of Macbeth'teki adaylığı 10. oldu ve şimdiye kadarki en çok aday gösterilen siyah aktör olarak sahip olduğu rekoru genişletiyor.

En iyi kadın oyuncu ve en iyi film kategorileri arasında bir örtüşme yok - başrol için aday gösterilen beş kadın da en üst kategoriye girmeyen filmlerde yer aldı.

Oscar törenlerinde bu çok yaygın. Frances McDormand ve Nomadland geçen yılki galibiyetlerini senkronize ederken, 15 yıl aradan sonra ilk kez en iyi kadın oyuncu ödülünün de en iyi film ödülünü aldığı filmde yer aldı.

James Bond ve Spider-Man hayranları hayal kırıklığına uğradığı için daha popüler filmleri aday gösterme ve Oscar'ları gençler için daha alakalı hale getirme çabaları sadece kısmen başarılı oldu.

Denis Villeneuve'nin bilimkurgu destanı Dune, dünya çapında 400 milyon dolar (294 milyon sterlin) hasılat elde ettikten sonra en iyi film ödülünü alan en başarılı film oldu.

Kristen Stewart, Spencer'da Prenses Diana'yı oynadığı için en iyi kadın oyuncu listesine girdi. Eski Alacakaranlık yıldızı birkaç ay önce birincilik ödülü aldı, ancak bu film hızla gözden düştü ve aday gösterilip gösterilmeyeceği kesin değildi.

En iyi yardımcı kadın oyuncu listesinde Dame Judi, Belfast'a aday gösterilecek bir yabancıydı, ancak Oscar tarafından seviliyor ve şimdi sekizinci kariyer adaylığını aldı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet