Facebook’un Skandallarını Anlatan Dizi Geliyor

Facebook günümüzün en önemli teknoloji şirketlerinden birisi olmasının yanında günümüze gelene kadar çok sayıda skandala ev sahipliği yapması ile biliniyor. 2010 yılında yayınlanan The Social Network filmi ile Facebook’un kuruluş aşamasına hep birlikte şahit olmuştur. Günümüzde çok sayıda skandala ev sahipliği yapan şirketin bu skandalları HBO’da yayınlanmaya başlayacak.

10 Şubat 2022 21:26 Magazin
Facebook’un Skandallarını Anlatan Dizi Geliyor

Doomsday Machine adı verilecek dizinin Mr. Robot ile tanınan yapım şirketi Anonymous Content tarafından hayata geçirileceği duyuruldu. Ayrıca Wiip’in de bu yapımda dahil olacağı aktarıldı.

Dizinin baş yapımcısı olarak The Crown’un dizinin başrol oyuncularından olan Clarie Foy’un yer alacağı aynı zamanda ünlü oyuncunun dizinin kadrosunda da yer alacağı da aktarıldı. Bu oyuncunun şirketin baş işletme sorumlusu olan Sheryl Sandberg rolünde dizi de yer alacağı aktarıldı.

Doomsday Machine Dizisinin Konusu

Doomsday Machine dizisi Pulitzer ödülünün sahibi olan yazarlardan birisi olan Ayad Akhtar tarafından kaleme alınıyor. Dizinin senaryası içerisinde “An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination gibi şirketin skandallarını anlatan gazete manşetleri ile hazırlanacağı aktarıldı.

The Social Network’da şirketin kuruluş aşaması konu alınırken, HBO’da yayınlanacak olan dizi de şirketin amansız büyümesi ve bu dönemde ortaya çıkan çok sayıda çatıma, skandalın konu alınacağı bir drama olacağı aktarılıyor.

1400105.jpg

HBO tarafından yapılan açıklamada dizinin milyonlarca izleyiciyi iletişim anlamında farklı bir yapıya kazandıran bu şirketin, nasıl büyüdüğü ve bu duruma geldiğini yakından görmelerine imkan sağladığı aktarılıyor.

Dizinin özellikle 2016 yılında Facebook’un kullandığı yöntemlerle ABD seçimlerini manipüle etmesinin ana konu olarak ele alınacağı aktarılıyor. Bu çok ciddi konu ABD’de mahkemeye kadar taşınmış, Rusya’nın da dahil olduğu ciddi bir yapının seçimi büyük oranda manipüle ederek seçimi etkiledikleri ortaya çıkarılmaya çalışılmıştı.

616x321-hodri-meydan-1593817182988.jpeg

Seçimler manipüle edilirken birçok özel kullanıcının platformda uygulanan kurallardan muaf etmeye yardımcı olan XCHECK isimli sisteminde açık bir şekilde işleneceği aktarıldı. Bu konu dizinin ana hikayesini oluşturacak detaylar olurken, bununla birlikte yine şirkete ait olan İnstagram’ında genç insanların gelişiminde kötü yönde etki ettiği de aktarılacak.

HBO’dan ya da yapımcılardan tam olarak dizinin yayınlanma tarihi ve aynı zamanda oyuncuları hakkında şuan için bir açıklama yapılmadığını aktaralım.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet