Yüzüklerin Efendisi dizisindeki siyah Elf tartışmalarına yapımcılardan cevap geldi

Yüzüklerin Efendisi hayranlarını büyük bir merakla beklediği Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin ilk görselleri de paylaşıldı. Fakat dizide olan siyah elf karakteri tartışma yarattı. Dizinin yapımcılarından olan Lindsey Weber ise son noktayı ‘’Tolkien herkes için’’ diyerek noktayı koydu.

13 Şubat 2022 19:00 Magazin
Yüzüklerin Efendisi dizisindeki siyah Elf tartışmalarına yapımcılardan cevap geldi

Dünyaca ünlü İngiliz roman yazarı J.R.R Tolkien’in roman serisi Yüzüklerin Efendisi dizisinin adı ‘Güç Yüzükleri’ oldu. Dizinin ortalama maliyeti ise 1 milyar doları aştı. Ayrıca tarih boyunca en yüksek bütçeyle çekilen ilk dizi olma özelliğine sahip.

yuzuklerin-efendisi-dizisinden-yeni-posterler-yayinlandi.jpg

Amazon Prime sitesinde yayınlanacak olan dizi, 2 Eylül tarihinde paylaşılacak. Diziyle ilgili reklam çalışmalar devam ediyorken, yeni görseller paylaşıldı. Dizinin ana karakterleri olan Elfler’den birisinin siyahi olmasına ise tepki yağdı. Tolkien’in hayranları yazarın yarattığı dünyaya ait olmayan bir karakterin olmasına tepki gösterdi.

Dizinin yapımcısı Weber, Vanity Fair dergisine verdiği açıklamada ‘’Tolkien herkes için. Öyküleri kendi kültürlerine hapsolmaktan çıkıp bir araya geldiklerinde başarılı olan kurgusal ırkları anlatıyor’’ diyerek ekledi.

yuzuklerin-efendisi-dizi-karakterleri.jpg

İskoçya’nın Glasgow Üniversitesi’nde Tolkien konusu üzerine araştırma gerçekleştiren Mariana Rios Maldonado da ‘’Bir elfin siyah, Latin veya Asya kökenli olmasından kaynaklı olarak rahatsızlık duyan bu insanlar da kim?’’ diyerek tepki gösterdi.​​​​​​​

Amazon Prime’ın yeni Yüzüklerin Efendisi dizisi Orta Dünya tarihinin efsanevi İkinci Çağı’nı anlatacak. Öyküde bulunan karakterlerden Arondir adındaki elfi ise Ismael Cruz Cordova canlandırma. Bunların yanı sıra dizide Sophia Nomvete’nin canlandırdığı bir cüce prenses karakteri de bulunuyor.

​​​​​​​the-lord-of-the-rings-amazon-reveals-the-title-of-the-new-se-6bvy-1280.png​​​​​​​

Söz konusu karakter de dizideki ilk kadın cüce olmanın yanı sıra Yüzüklerin Efendisi cücesini oynayan ilk siyahi kadın olacak. Amazon dizinin ilk fragmanını ise yarın paylaşacak.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet