Araba Fiyatlarına Faiz İndirimi Kapıda! Yüzde 70’e Varan İndirimler

Son dönemde artan araba fiyatları sebebiyle araç almakta zorlanan birçok insan çözümü araç kredisine başvurmaktan yana kullanıyor. Ancak kış ayları ve yükselen fiyatlar sebebiyle araç satışlarının üç aydır duracak noktaya gelmesi birçok insanın beklentisinin indirim gelmesinden yana olduğu biliniyordu.

10 Şubat 2022 20:23 Otomobil
Araba Fiyatlarına Faiz İndirimi Kapıda! Yüzde 70’e Varan İndirimler

Küresel çip krizi, pandemi ve artan fiyatlar ile astronomik rakamlara çıkan fiyatların ardından, yakın dönemde araba fiyatlarında genel olarak indirim gelecek mi sorusunun daha sık sorulmasına neden oldu.

ÖTV düzenlenmesinin son noktaya geldiği ve araç fiyatlarında kararın açıklanması ile birlikte yüzde 50 ile yüzde 80 arasında indirim geleceği açıklandı. Kredi çekmeden araç almak isteyenler için bu önemli adımın yanında BDDK tarafından yapılacak açıklama ile daha yoğun kredi başvurusu yapılacağı da tahmin ediliyor.

BDDK Tarafından Araç Kredisine Düzenleme

Araç kredisi için limitler bilindiği üzere 120 bin, 300 bin ve 750 bin olarak sınırlanıyordu. Ayrıca ikinci el araçlar için birçok banka 5 yaş sınırı koyuyordu. Bu da insanlar artan fiyatlar sebebiyle istedikleri aracı almak için kredi başvurularını yapmalarına engel oluyordu.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben bu konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kredi dilimleri ile ilgili olarak bir düzenleme yapılacağını aktardı. Yaptığı açıklamada araç almak isteyenlerin araç fiyatlarının %70’i kadarına kredi alabileceği yapılan düzenleme ile birlikte bunun değiştirileceği aktardı.

ikinci-el-araba-fiyatlari-gpst-cover.jpg

Bu açıklamanın ardından sektörde ve sıfır araç almak isteyenlerde araç fiyatlarının büyük oranda geri geleceği beklentisi de oluştu. 2021 Ocak ayı ile 2022 Ocak ayı arasında hafif ticari ve otomobil araçların sıfır satışında %12’lik bir azalma olmuştu. Bu uzun zaman sonra normal piyasa şartlarında yaşanan çok ciddi bir düşüş olarak kabul ediliyor.

Taşıt kredisinde 2021 Temmuz ayından bu tarafa çok ciddi bir gerileme yaşadığı görüşüyordu. Bu düzenleme ve düşürülen faiz oranları ile birlikte araç almak isteyenlerin tekrar araç kredisine başvuru yapabileceği de bekleniyor.

BDDK tarafından yapılacak düzenleme sonrasında belirli limitler ile sunulan taşıt kredi oranlarında ciddi bir güncelleme geleceği ve ayrıca %70 olan ödeme imkanının yüzde yüze çıkarılacağı da tahmin ediliyor. Bu sayede hem araç piyasasında ciddi bir hareketlilik olacağı ve insanların daha çok sıfır araba tercih ederek fiyatların düşmesine neden olacağı da tahmin ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet