Audi Q2 Tarihi Araçlar Kervanına Katıldı! İşte Audi Q2’in Yeni Aracı

Audi Q2, zamana yenik düşen araç modelleri listesine eklendi. Alman otomobil üreticisi Audi'nin gelecekteki araçlarını hazırlarken bazı modellerinin üretimden kaldırılacağını önceden biliyorduk. Daha önce Audi A1 modelinin üretimden kaldırılacağını açıklayan şirket yetkilileri, şimdi de Audi Q2'nin son neslinin de üretimden kaldırılacağını doğruladı. İlk olarak 2016'da çıkarılan Q2 tipi araba, en son 2022'de yenilenmiş ve tanıtılmıştı.

17 Şubat 2022 13:10 Otomobil
Audi Q2 Tarihi Araçlar Kervanına Katıldı! İşte Audi Q2’in Yeni Aracı

2016 yılında üretilen ve kompakt oranlara sahip olan Q2 model araba, ilk başta umut verici görünse de, sonunda tatmin edici olmadığı ortaya çıktı. Buna rağmen Audi yetkilileri, modifiye edilerek 2022 modeli olarak tanıtılan söz konusu aracın yenilenmeyeceğini veya yeniden üretilmeyeceğini belirtmişti. Audi CEO'su Duesman yaptığı açıklamada, "A1 modelinin üretimini durduracağımızı zaten ilan etmiştik" dedi. “Ancak Q2 modelinin yeni nesli üzerinde çalışmalar yok. Markamızı daha yüksek bir lüks düzeyine taşıyoruz. Sonuç olarak, mevcut modellerin miktarını sınırlayacağız” diye ekledi. Tüm detaylar haberimizde…

AUDI MODELLERİNİN GELECEĞİ İÇİN YENİ BİR ADIM ATILDI

Açıklamaya bakıldığında Audi, kaliteyi korumak ve yaptığı tüm araçların popüler olmasını sağlamak adına bu zamana kadar yaptığı çok fazla ara model üretme politikasını bırakacak gibi görünüyor. Daha önceleri daha küçük ebatlarda araçlar yaratan ancak diğer orijinal Audi modelleri ile aynı beğeniyi kazanamadıklarını fark eden firma, tüm planlama çalışmalarını rağbet görecek ve popülaritesini artıracak modellere odaklayarak bu konumunu korumayı hedefliyor. Başlangıçta geliştirilen ancak beklendiği gibi devam etmeyen ara modelleri silmek amacıyla bu yaklaşımda çalışmaya başladı. Bu çalışmalardan A1 modelinin payına düşeni alırken, Q2 modeli de payına düşeni aldı.

maxresdefault-1.jpg

HEDEF 2026 YILI

A1 ve Q2 modelleri Audi markasının başlangıç otomobilleri olarak kabul ediliyordu. Bu araçların üretiminin sona ermesiyle birlikte artık Audi'nin başlangıç modelleri arasında A3 model araç başı çekecek. Rekabet ettiği diğer şirketlerin de yaptığı planlamalar gibi tamamen elektrikli araçlara geçmek, daha önce de bildirdiğimiz üzere Audi otomobil şirketinin orta vadeli hedeflerinden biri. Bu hedeflere göre, 2026 yılına kadar tüm ilk paket ve modellerde araçlar için elektrikli araçlar bulunması maksadıyla araştırmalar şimdiden başladı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet