Avrupa’nın En Ucuz Elektrikli Otomobili Dacia Spring Türkiye’ye Geliyor! Fiyatı Ne Olacak!

Otomobil fiyatlarında artan trend ve bir türlü sıfır araçlarda istenilen seviyede arzın olmaması farklı arayışların ülkemizde gündeme gelmesine sebep oluyor. Ülkemizde birçok marka uygun fiyatla araba satmanın yolunu arıyor ve bunu başarabilecek olanlardan birisi de Dacia olarak dikkat çekiyor.

10 Şubat 2022 19:22 Otomobil
Avrupa’nın En Ucuz Elektrikli Otomobili Dacia Spring Türkiye’ye Geliyor! Fiyatı Ne Olacak!

Dacia firması bildiğiniz gibi Renault bünyesinde olup Romanya’da araç üretmeye devam ediyor. Bu firmanın ürettiği en uygun fiyatlı elektrikli SUV olma özelliğine sahip olan Dacia Spring’in bu Mart ayında ülkemizde ön siparişe sunulacağı aktarıldı. Firma üretimi sırasında bu aracı Avrupa’nın en ucuz elektrikli otomobili olarak tanıtmıştı.

Dacia Spring Üretim Hikayesi ve Fiyat Politikası

Avrupa’da elektrikli araçlara olan ilgi 2020 yılından bu tarafa çok ciddi bir oranda artış göstermeye başlamıştı. Bu yönde çalışmalar yapan firmalardan birisi olan Dacia’da Spring adını vermiş olduğu aracını geçtiğimiz yıl Avrupa’da satışa sunmuştu.

Romanya merkezli araç üreticisinin bu modeli, daha önce piyasada yer alan Sandero Stepway modeline benzerliği ile dikkat çekiyor. Ancak yapısı ile ondan biraz daha ufak bir elektrikli araç olarak dikkat çekmeyi başarıyor.

elektrikli-otomobil-dacia-spring-turkiye-geliyor-iste-tahmini-fiyati-ozellikleri-1644243031.jpg

2022 Mart ayında Avrupa’nın en ucuz elektrikli aracı sloganıyla ülkemizde de satışa sunulacağı aktarıldı. Aracın Fransa’da başlangıç seviyesinde satış fiyatının 16900 Euro olduğu biliniyor. En yüksek donanıma sahip modelse 18 bin 490 Euro olarak satılan Comfort Plus olduğu da biliniyor.

Ülkemizde ki döviz kuru rakamları ve vergiler ile birlikte 300 bin TL’den aşağıya satılmasının mümkün olmadığı tahmin ediliyor. Ancak şuan için aracın satış fiyatı ile ilgili herhangi bilgi bulunmuyor.

Dacia Spring Donanımsal Özellikler

Araç ile ilgili yapılan incelemelerde aracın menzilinin 230 km olacağı tahmin ediliyor. Kısaca şehir içi kullanımı için tercih edilecek bir elektrikli SUV modeli diyebiliriz. Saatte maksimum olarak 125 km/s seviyesine çıkabileceği, boyutları sayesinde bir ailenin tüm ihtiyaçlarını rahatça karşılayacağı da aktarılıyor.

uygun-fiyatli-dacia-spring-sonunda-turkiyede-1.jpg

Aracın 26.8 kWh’lık bir batarya ile birlikte kullanıcılara sunulacağı da aktarıldı. Ev elektriği ile 14 saat gibi bir süredir tam olarak şart edileceği, ancak hızlı şark istasyonlarında küçük bataryası sayesinde çok kısa bir sürede şarj edileceği de aktarılıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet