Bekleyenlerine Kötü Haber! Elektrikli Dacıa Sprıng’ın Türkiye Çıkışı 2023’e Erteleniyor!

2020'den bu yana, Avrupa'nın elektrikli araç tercihi önemli ölçüde arttı. Sonuç olarak, çok sayıda marka Avrupa pazarına yeni modeller sunuyor. Geçen yıl, Romanyalı otomobil üreticisi Dacia, Sandero Stepway ile karşılaştırılabilir ancak biraz daha küçük olan elektrikli aracı Spring Avrupa'yı piyasaya sürdü. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

16 Şubat 2022 18:25 Otomobil
Bekleyenlerine Kötü Haber! Elektrikli Dacıa Sprıng’ın Türkiye Çıkışı 2023’e Erteleniyor!

TÜRKİYE’YE GELİŞİ ERTELENEBİLİR

Avrupa'nın en ucuz elektrikli aracı olma hedefiyle lansmanı yapılan otomobilin yakın zamanda Türkiye'de satışa çıkması bekleniyordu. Renault MAS Genel Müdürü Berk Çağdaş, önümüzdeki yılın bahar aylarında yeni bir motor seçeneği sunulacağını, aracın tüm gelişmeleri ile birlikte gelmesi için tanıtımın 2023'e ertelenebileceğini söyledi. Çağdaş, "Bu konuda çalışıyoruz" dedi. “Türkiye gibi pazarlarda tek motor seçeneğiyle lansman yapmak inanılmaz derecede sakıncalı. Dacia Spring, gelecek yıl yeni bir elektrikli motor daha olacak. Zoe standartlarını karşılayan bir motor olacak. Şu anda Dacia ile bu konuyu netleştirmek için masadayız” diye ekledi. “Dacia Spring'in ilk çıkışını muhtemelen gelecek yılın başlarına kadar erteleyebiliriz. İki motor kullanarak sunmak istiyoruz. Ayrıca logo ve ön panel de güncellenecek. Aracı tüm iyileştirmeleriyle birlikte ilk çıkışa getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

dacias-1.jpg

DACIA SPRING'İN ÖZELLİKLERİ

Dacia ayrıca şehir içi kullanım için tasarlanan bu modelin yaklaşık 300 kilometre menzile sahip olduğunu iddia ediyor. Dacia Spring üç farklı modelde sunuluyor. Birincisi, normal tüketiciler için bir yolcu versiyonu, ikincisi filolar ve araç paylaşım hizmetleri için bir versiyon ve üçüncüsü, arka koltukları çıkartılmış bir yük aracı versiyonu. Aracın Fransa'daki ilk fiyatı 16 bin 900 euro oldu. Otomobilin en pahalı versiyonu ise 18 bin 490 Euro'ya mal olan Comfort Plus donanımı. Opsiyonel CCS soketi, en üst seviye Comfort Plus versiyonunun tercih edilmesinin nedenlerinden biri gibi görünüyor. Bu yükseltme, Fransa'da 600 Euro'ya mal oluyor ve aracın 30 kW'a kadar hızlı şarjı desteklemesini sağlıyor. WLTP değerlerine göre elektrikli otomobil 230 kilometre menzile ve saatte 125 kilometre azami hıza sahip olacak. Öncelikle şehir içi kullanım için tasarlanan otomobil, geniş bagajı ve boyutları sayesinde bir ailenin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet