Elektrikli Araçlarda Şok Gelişme! Eğer 1000 Km Giderse Bakın Neler Olacak

Şirketler, elektrikli otomobillerin en ciddi sorunu olarak tanımlanan menzil sorununu çözmek için tek şarjla 1000 kilometreye kadar gidebilen araçlar üretmeyi düşünüyor. Uzmanlar, menzilden ziyade gereksinimlere odaklanmanın daha hayati olduğunu söylüyor. Çünkü bu durum büyük bir fiyat etiketinin yanı sıra sayısız riski de beraberinde getirmektedir.

13 Şubat 2022 16:44 Otomobil
Elektrikli Araçlarda Şok Gelişme! Eğer 1000 Km Giderse Bakın Neler Olacak

Uzmanlar, Türkiye'nin otomobili TOGG'un yola çıkma zamanı yaklaştığı için, 2023'te elektrik altyapısının çok hızlı bir şekilde tamamlanması ihtimalinin olduğunu söylüyor. Tüm detaylar haberimizde…

“1000 km veya 1500 km menzilli bir araba üretilebilir”

Müşterilerin elektrikli otomobillere ilgisi her geçen gün artarken, araçların şarj süreleri ve menzil sorunları tüketicilerin aklında soru işaretleri oluşturuyor. Elektrikli araçlarla ilgili menzil sorunlarını çözmek için otomobil üreticileri çıtayı daha da yükseltmek konusunda kararlı. Mevcut araçların 400-500 kilometre menzili var ancak işletmeler bunu 1000 kilometreye çıkarmak için çalışıyor. Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram ile Milliyet Gazetesi Dış Haberler Direktörü ve Otomotiv Editörü Levent Köprülü'den önemli açıklamalar geldi.

1631347731159-elektrik.jpg

Elektrikli otomobiller 2010 yılında piyasaya ilk çıktığında tek şarjla 120 kilometre gidebiliyordu, ancak o zamandan beri bu sayı 837 kilometreye yükseldi. Elektrikli araçların en ciddi sorunu olarak tespit edilen ve tüketicilerde endişe yaratan menzil sorununa şirketler, 1000 kilometreye varan menzillerle çözüm arıyor. Berkan Bayram ise 1000 kilometre menzilli bir elektrikli araba yapmanın sorun olmadığına inanıyor ve "Neden 1000 kilometre menzilli bir elektrikli arabaya ihtiyacımız var?" sorusunun yanıtını arıyor. Bayram, tek bir şarjla 1000 kilometre gidebilen bir araç yapmanın, doğrudan halkla ilişkiler ve pazarlama planı ile ilgili olduğunu iddia ederek, "Sonunda teknolojik olarak 1000 km veya 1500 km menzilli bir araba üretilebilir. Ancak ne tür bir araç üretilebilir? Bunu tüketiciye ulaştırmak için kullanacağınız yol haritası çok önemli bir husus” dedi.

elektrikli-araba-sarj-robotu.jpg

6 DAKİKA ŞARJ İLE 500 KM SÜRERSENİZ...

"Vatandaşların böyle bir araca ihtiyacı var mı?" sorusunu soran Berkan Bayram, "Geleneksel bir otomobilde depo doldurduğunuzda 600-700 kilometre menzile sahip oluyorsunuz" dedi. Sonuç olarak elektrikli bir araçla 600-700 kilometre yol yapmak istiyorsanız, konvansiyonel bir araç avantajına sahip olacaksınız. Benzin istasyonunda bekleme süresi 3 ile 8 dakika arasında değişmektedir. Bunun ortalama 6 dakika sürdüğünü tahmin edebiliriz. Elektrikli bir otomobilin şarj süresini 6 dakikaya indirip bu süre içinde 500 kilometre yol alabiliyorsanız, 1000 kilometre menzilli bir elektrikli otomobil yapmanıza gerek kalmayacak” dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet