Elektrikli Fiat Egea geliyor

Akaryakıt kullanan araba sayısı hızla artıyor. Global markalar günümüz çağına ayak uydurarak elektrikli araç üretimine yönelmiş durumda. Gelen son bilgilere göre, Türkiye’de en fazla kullanılan araçlardan Fiat Egea’da elektrikli modeliyle galerilerde yerini alacak.

11 Şubat 2022 12:00 Otomobil
Elektrikli Fiat Egea geliyor

Önümüzdeki dönemlerde arabaların hızla elektrikli enerjiye dönmesi bekleniyor. Elektrik arabalar hem uygun fiyatla hem de akaryakıtın uçan fiyatlarından tasarruf edilmesine olanak sağlıyor. Renault tarafından gelen son açıklamalarla birlikte Talisman serisi ve Volkswagen ise Passat modelini sonlandıracağını açıkladı. Renault 2030 yılına kadar elektrik otomobil dönüşümünü de tamamen noktalamış olacak.

5206b0da8116ea061b9616750404a9f3bc04ca2f.jpeg

Fiat Egea’nın elektrikli otomobile dönmesi bekleniyor. Yakın bir zamanda olup olmayacağı bilinmiyorken modelin evrimleşerek elektrikli hale gelmesi için herhangi bir engel bulunmuyor. Markanın planlamalarına göre, ayak uydurmak ve modellerini yavaş yavaş elektrikli hale getirmek

Elektrikli Fiat Egea ise sektörde büyük bir heyecan öğrenmek istiyor. Çünkü araç Türkiye’de en çok satılan arabalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Egea’nın elektrikli araca dönmesi ise oldukça büyük bir avantaj sağlayacaktır.

egea-cross-urban-1.jpg Egea serisinin en uygun fiyatlı araçlarından birisi olduğu düşünüldüğünde tüketicinin elektrikli otomobil erişimi de daha kolay hale gelmesi bekleniyor.​​​​​​​

Proje için herhangi bir tarih belirlenmemiş olsa da 2026 yılına kadar noktalanması konusunda da mutabık kalındığına dair iddialarda bulunuyor. Genel beklenti ise otomobil fiyatının hali hazırda satışta olan içten yanmalı motor seçeneğine sahip olan Egea modelleriyle paralel bir fiyatta olması.

egea-h5xd-cover.jpg​​​​​​​

Bilindiği üzere elektrikli araçlarda ÖTV düşük olmasından kaynaklı aynı parayı ödesek dahi firma daha fazla kazanmakta. Yani firma tarafından normale nazaran önemli bir artış olduğu varsayılabilir. İlerleyen yıllarda Fiat Egea’nın satışa çıkıp, çıkmayacağı merak ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet