Elektrikli Renault Megane Geliyor! Aracı Yollarda Görmeye Sayılı Günler Kaldı!

Elektrikli Renault Megane resmen efsane olmak için geliyor. Sonbaharda, yeni Megane E-Tech %100 elektrikli model Türkiye'de satışa sunulacak. Merak ettiğiniz tüm detayları en ince ayrıntısına kadar haberimizde bulabilirsiniz…

02 Mart 2022 16:34 Otomobil
Elektrikli Renault Megane Geliyor! Aracı Yollarda Görmeye Sayılı Günler Kaldı!

Renault Megane tamamen elektrikli modelini piyasaya sürmeye hazırlanırken kullanıcılar ayrıntıları fazlasıyla merak ediyor.Megane Sedan'ın elektrikli versiyonu çok yakında yollarda olacak. 470 kilometre menzile sahip batarya versiyonu Sonbahar’da Türkiye'de satışa sunulacak. Toplam 4,2 metre uzunluğa, 2,6 metre aks mesafesine ve 1,5 metre yüksekliğe sahip elektrikli Renault Megane fazlasıyla dikkat çekiyor. Yeni Megane E-Tech %100 elektrikli modelin Türkiye fiyatı ise üçüncü çeyrekte belirlenecek.

Fransa’da 29 ila 38 bin avro arasında değişiyor

CMF-EV platformu üzerine inşa edilen bu otomobilin vergi teşviki fiyatlandırmasının Fransa'da 29 ila 38 bin avro arasında değiştiği bilinmekte. Otomobilde iki farklı menzilli batarya seçeneği bulunuyor. Bunlar, 300 kilometrede 40 kWh ve 470 kilometrede 60 kWh. Renault MAIS, Türkiye'de otomobilin uzun menzilli bir versiyonunu tanıtacak. Elbette Türkiye’de, dünyanın geri kalanı gibi, elektrikli araçlara ilgide düşünüldüğünden daha fazla bir artış görülüyor.

30 dakikada 300 km’ye kadar enerji depolaması

Elektrikli otomobiller, daha düşük işletme maliyetlerine sahip oldukları ve içten yanmalı motorlardan daha çevre dostu oldukları için dünya çapında yüksek talep görmektedir. Yeni Megane E-Tech, 218 beygir güç çıkışına sahip 300 Nm tork sağlıyor. Megane E-Tech 130 kW DC şarj ile, WLTP'ye göre 30 dakikada 300 km'ye kadar enerji depolayabilir. Ayrıca, otomobil her fren yaptığında batarya bir miktar enerji geri kazanıyor. Detaylı olarak açıklamak gerekirse, D konumunda devreye giren rejeneratif frenleme işlevi ayağı gaz pedalından kaldırarak enerjiyi geri kazanır.

16308536239594-1.jpg

Renault Megane

1995 yılının ilk aylarından beri üretilen Renault Mégane, Aslında Fransız otomobil üreticisi Renault tarafından geliştirilen C segmenti küçük bir aile otomobilidir. Mégane'in hatchback, station wagon ve sedan çeşitleri bugün hala kaliteli bir şekilde üretiliyor. Ayrıca 4. Nesil Station Wagon Modeli ülkemizde satışa sunulmayacak olup, Megane IV üretimi Scenic ve Kadjar ile birlikte 2022 yılında aşamalı olarak kaldırılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet