Honda Civic’in ucuz versiyonu Türkiye’ye geliyor en ucuz araba olabilir

Araç pazarında fiyatların büyük ölçüde artış göstermesi yurttaşların cebini yaktı. Satışların düşmesi üreticilerin farklı formüllere yönelmesine de zemin hazırladı. İşte söz konusu Honda Civic’in ucuz versiyonuyla ilgili detaylar.

16 Şubat 2022 15:00 Otomobil
Honda Civic’in ucuz versiyonu Türkiye’ye geliyor en ucuz araba olabilir

Pandemi, çip krizi ve kurdaki değişimler otomobil sektörünü oldukça yakından ilgilendirdi. Söz konusu artışların temel sebebi ise salgın olarak görülüyor. Bu salgınla birlikte birçok sektör ve alan yerle yeksan oldu.

2020-honda-civic-hatchback-facelift-min-001.jpg

Salgında ortaya çıkan üretim krizlerine bir de çip krizinin eklenmesiyle araç fiyatlarında büyük bir artış söz konusu oldu. 100 bin TL altından onlarca araç bulunabiliyorken şu an 200 bin liranın altında bulunmuyor.

2020-honda-civic-type-r-min-001.jpg

Araç satışlarındaki büyük düşüş sonrasında birçok üretici farklı formüller üzerinde çalışmaya başladı. Söz konusu formüllerden en çok tutanına bakıldığında ise düşük donanıma sahip modellerin ön plana çıkması oldu. oldukça kısa bir süre önce Renault ve Fiat’ıın donanım açısından oldukça sadeleştirilmiş modeller üreteceğine dair iddialar gündemde yer almıştı.

Dolaşan iddialara göre, aynı iddialar Honda içinde ortaya atıldı. Söz konusu iddialar da şu sıralar popüler modeli Civic’in daha sade donanımına sahip bir model üretmek için çalışmalara başladı.

​​​​​​​honda-civic-sedan-02-1280x720-min.jpg​​​​​​​

Bilindiği gibi Civic Türkiye’de de hayli popüler bir model olarak karşımıza çıkıyor. Donanım noktasında da son derece dolu bir araç. Bundan kaynaklı olarak da her anlamda fiyatının karşılığını verdiğini söylemek mümkün.

Yüksek kur düzeyi, vergiler yüzden halk için ulaşılmaz bir seviyede olması araç satışını mümkün kılmıyor. Bundan kaynaklı olarak markalar son derece sade tasarımlı üretimlere imza atarak, fiyat düşüklüğüne gidecek.

honda-civic-sedan-2022-fiyat-listesi-4-min.jpg​​​​​​​

Şu an için sadeleştirmenin nasıl olacağı hangi düzeylerde olacağı ve ne kadara mal olacağı bilinmiyor. Ancak Avrupa’da en ucuz versiyon 19 bin Euro seviyelerinde. Sadeleştirilmiş donanımlarla birlikte 12 bin Euro etiketine inebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet