Hyundai’de Araç Geri Çağırma Kervanına Katıldı! Kia Markalarda Artık Araç Geri Çağırma Olacak

Hyundai ve Kia, araba geri çağırma kervanına katıldı. Araç arızalarına teknik, donanım veya yazılım sorunları neden olabilir. Bu gibi durumlarda otomobil üreticileri söz konusu araçları geri çağırır ve üretim sürecinde ortaya çıkan kusurları gidermek için ücretsiz bakım ve onarım sağlar. Tesla sayesinde son aylarda çok dikkat çeken bu geri çağırma prosedüründe şimdi iki farklı otomotiv devi yer aldı.

14 Şubat 2022 23:30 Otomobil
Hyundai’de Araç Geri Çağırma Kervanına Katıldı! Kia Markalarda Artık Araç Geri Çağırma Olacak

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden ikisi olan Hyundai ve Kia, bazı ürünlerinin güvenlik kusurları içerdiğini doğruladı. Bu hassasiyet nedeniyle otomobillerin yanma riski altında olduğu belirtilirken, söz konusu araçların bu aşamada açık havada park edilmesi gerektiği de belirtildi. Konuyla ilgili tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar haberimizde…

HYUNDAI VE KIA 484 BİN ARACI GERİ ÇAĞIRIYOR!

Güney Koreli iki otomobil üreticisi Hyundai ve Kia, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 484.000 aracı geri çağırma kararı aldı. Kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede geri çağırmaya uymaları istenirken, geri çağrılan araçların sahiplerine mümkün olduğunca onları sürmekten kaçınmaları ve dışarıda park etmeleri tavsiye edildi. Her iki otomotiv devi tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, otomobillerde bulunan Hidrolik Elektronik Kontrol Ünitesindeki bir arıza nedeniyle kısa devre sorunu meydana geldi. Raporlara göre, kısa devre aracın motoruna zarar verebilir ve yangın çıkmasına neden olabilir. En merak uyandıran sorulardan biri, kusurdan etkilenen otomobillerin Amerika Birleşik Devletleri'nde satılanlarla sınırlı olup olmayacağıydı. Şu anda daha fazla bilgi bulunmamakla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki geri çağrılan otomobil markaları belirlendi.

GERİ ÇAĞRILAN MODELLER HANGİLERİ?

Söz konusu modellerden bazıları 2014-2016 yılları arasında üretilip satılan Kia Sportage modelleri, diğerleri ise 2016-2018 yılları arasında üretilip satılan Kia K900 otomobilleri. 2016-2018 yılları arasında yapılıp satılan Hyundai Santa Fe modelinin de geri çağrıldığı bilgiler arasında yer alıyor. İki ayrı Kia modeli geri çağrılırken, etkilenen toplam adet sayısı 126 bin 747 ile sınırlı. Ancak Hyundai otomobil devinin tek markası dolayısıyla geri çağrılan araç sayısı 357.830'u geçti. Hyundai ve Kia, geri çağrılan araçların sorun giderme aşaması tamamlanana kadar hiçbir kullanıcının zarar görmemesi umuduyla uyarı üzerine uyarı yapmaya devam ediyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 1 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet