Mercedes – Benz’den Bomba Gibi Haber! Resmen Türkiye’de Ek İstihdama Olanak Sağlayacak

Mercedes-Benz, yeni kurumsal yapıyı oluşturmak için 2019 yılında 'Project Future' uygulamasını başlattı. Mercedes-Benz AG, Türkiye ve dünyadaki operasyonlarını yeniden yapılandırarak otomobil ve hafif ticari araç ürün gruplarını yönetmek üzere Mercedes-Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetleri A.Ş.'yi kurdu. Ayrıca şirket, 2022 yılında Satın Alma Sizmet Merkezi açmayı planlıyor.

15 Şubat 2022 21:19 Otomobil
Mercedes – Benz’den Bomba Gibi Haber! Resmen Türkiye’de Ek İstihdama Olanak Sağlayacak

Mercedes-Benz Otomotiv, 2019 yılında Türkiye'de başladığı yeniden yapılanmasında toplam 750 kişi ile otomobil ve hafif ticari araç alanında satış ve satış sonrası hizmet vermeye devam eden Global IT Çözümleri Merkezi'ni de bünyesinde barındırıyor. Türkiye geneline yayılmış satış noktaları, 56 servis noktası ve yaklaşık 3.800 bayi ağı personeli ile otomobil ve hafif ticari araç müşterilerine hizmet vermektedir. Yaklaşık 500 kişiyi istihdam eden ve kuruluşundan bu yana on kat büyüyen Global IT Çözümleri Merkezi, dünyadaki tüm Mercedes-Benz lokasyonları için bir yazılım geliştirme görevi görüyor. Ayrıca Türkiye'de yazılım mühendisliğinin gelişmesinde de önemli bir rol oynamaktadır. Detaylar haberimizde…

200 KİŞİLİK EK İSTİHDAM

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "Ana şirketimiz olan Mercedes-Benz AG, yeni küresel yeniden yapılanma sürecinin ve Mercedes-Benz olarak küresel sorumluluklarımızın ardından Türkiye'yi bir destek üssü olarak konumlandırıyor. Mercedes-Benz markalı otomobiller ve hafif ticari araçlar için hizmet veren şirketimizde, yeni sorumluluklar ile birlikte 2022 200 kişilik fazladan istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Üyesi ve Global IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz, “2013 yılında hizmete açılan Global IT Çözümleri Merkezimizde devam eden yatırımlarımızla 500'e yakın çalışana ulaştık. Türkiye merkezli ve 7/24 yazılım geliştirme, sistem desteği ve bakım hizmetleri ile Rollout tarafında 40'tan fazla ülkeye uygulama-yayımlama hizmetleri veren merkezimiz, IT teknolojileri ile ilgili yeni iş alanlarını benimseyerek genişlemeye devam ediyor” diye ekledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE GENÇ PROFESYONELLER İLE DE GÖRÜŞÜLÜYOR

Global IT Çözümleri Merkezi olarak üniversite öğrencileri ve genç profesyonellerle düzenli olarak bir araya geldiklerini belirten Engindeniz, "Aralık ayında “Innovate! Be Responsible for Sustainability’ mottosuyla yola çıktığımız 'STAR HACK' olarak adlandırılan ikinci Hackathon'umuzu gerçekleştirdik. Bu etkinliğe toplam 396 tekil kişi başvurdu. İçlerinden seçilen 10 takımdan oluşan 43 kişi kıyasıya mücadele etti” diye ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet