Nissan’dan Kimini Üzecek Kimini Güldürecek Bomba Haber Geldi! İçten Yanmalı Otomobillere Elveda!

Amerika Birleşik Devletleri'nde çok fazla Nissan elektrikli otomobil görünmese de, firma elektrikli araçlarıyla dünya çapında fazlasıyla olumlu bir şekilde tanınıyor. Son yıllarda otomotiv endüstrisinde elektrikli araçlara yönelik yaygın pozitif bir destek var ve bazı üreticiler içten yanmalı motorların ne zaman kullanımdan kaldırılacağı konusunda bir zaman dilimi belirledi. Nissan, beklenmeyen bir şekilde cesur bir hamle yaparak içten yanmalı motorlardan da vazgeçecek.

11 Şubat 2022 15:00 Otomobil
Nissan’dan Kimini Üzecek Kimini Güldürecek Bomba Haber Geldi! İçten Yanmalı Otomobillere Elveda!

Edinilen bilgilere göre şirket, tüm detaylı çalışmalarını içten yanmalı motorlardan ziyade elektrikli araçların geliştirilmesine ayıracak. Konuyla ilgili tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz…

Otomobil endüstrisinin elektrikli araçlara hızlı geçişi ve katı kirlilik standartları nedeniyle Nissan, 2025 yılında Avrupa pazarı için artık benzinli motor üretimini durduracağını açıkladı. Elektrikli araç sektöründeki rekabet, karbon emisyon limitlerini karşılamak için kızışırken, Japon otomobil üreticisi Nissan beklenmedik bir şekilde önemli ve konuyla ilgili öncü bir adım attı.

Ashwani Gupta Konuyla Alakalı Bilgi Verdi

Nissan Operasyon Direktörü Ashwani Gupta yaptığı açıklamada, şirketin Avrupa pazarı için benzinli motor üretimini durduracağını söyledi. Kararın 2025 yılında yürürlüğe girecek ve Avrupalı ​​tüketicilerin benzinli araçlardan daha ucuza elektrikli araç satın almalarına da olanak sağlayacak düzenlemelere son derece uygun olarak alındığı belirtilirken, şirketin Avrupa pazarında 2026 yılına kadar %75 gibi bir oran ile araç sahibi olmayı hedeflediği belirtildi. Ayrıca 2030 yılına kadar bu oranın %100 olması hedefleniyor.

Gupta, Avrupa pazarı dışındaki diğer önemli pazarlar için benzinli motor üretiminin ne zaman biteceği hakkında bir bilgi paylaşmadı, ancak bu alanda talep olduğu sürece sorunsuz bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Nissan, Renault ve Mitsubishi, Elektrikli Otomobiller Geliştirmek İçin Bir Ortaklık Kurdu

Nissan, Renault ve Mitsubishi geçen ay yaptıkları açıklamada, elektrikli otomobil teknolojisine önümüzdeki beş yıl içinde 23 milyar euro (yaklaşık olarak 26 milyar dolar) yatırım yapacaklarını ve 2030 yılına kadar 35 civarında elektrikli araç modeli üreteceklerini açıkladı. Rapora göre, %60 olan mevcut ortak platform kullanım oranı da 2026 yılına kadar %75'e çıkarılacağı söylenmişti.

22 OCAK AYINDA EN ÇOK SATILAN ARAÇLAR BELLİ OLDU

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet