Otomobil Pazarında Yeni Dönem Başlıyor! Çinli Üretici Türkiye Pazarına Adım Atıyor!

Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye pazarına katılmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere ülkemizdeki yeni otomobil piyasası son zamanlarda oldukça pahalı hale geldi. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

01 Mart 2022 09:06 Otomobil
Otomobil Pazarında Yeni Dönem Başlıyor! Çinli Üretici Türkiye Pazarına Adım Atıyor!

Üst üste gelen fiyat artışları nedeniyle bırakın yenisini, ikinci el araba bile artık çok zor alınıyor. Sonuç olarak markaların uygun fiyatlı araçlarını Türkiye pazarına getirmekten başka seçeneği kalmadı. Örneğin ülkemizde Honda City, markanın uygun fiyatlı sedan otomobili olarak satışa sunulmuştu. Ancak bu yetersiz kaldı. Bir zamanlar uygun fiyatlı olan bu arabalar, maliyetler arttıkça daha pahalı hale geldi.

Chery üç yeni SUV modeliyle geliyor

Bu durum, Çin'in otomotiv devlerinin ilgisini çekmiş görünüyor. Çin'in en güçlü markalarından biri olan Chery, 2022 yılında Türkiye pazarına girmeyi planlıyor. Ortaya çıkan unsurlardan biri de markanın ülkemiz pazarına hangi modelleri getireceği oldu. Bu bağlamda Chery, Ülkemiz pazarına üç yeni SUV modeliyle giriş yapacak. Bunlardan biri sportif çizgilere sahip Omoda 5 olurken, diğeri ise kompakt bir SUV olan Tiggo 7 olacak. Bir başka marka sürprizi de Tiggo 7'nin geniş aileler için tasarlanmış 7 kişilik versiyonu olacak. Chery, bu üç SUV modeliyle Türkiye pazarına girmek için 2022'nin son çeyreğini hedef tarih olarak belirledi.

Çin’deki en iyi on motordan biri

Raporlara göre, Türkiye'de sunulan SUV modellerinde bulunan Acteto motor ailesi, Çin'in en iyi ilk on motoru arasında yer alıyor. Chery, kilit teknolojilere yönelik Ar-Ge faaliyetlerine odaklandıktan ve arka arkaya 18 yıl boyunca Çin'deki en büyük binek otomobil ihracat hacmine sahip olduktan sonra 20.794 patent başvurusuna sahiptir. 24 yıllık motor teknolojisi tecrübesiyle Chery, 13 bin 153 patent onayı almış 'Technology Chery' markasını yaratmıştır. Chery motordan şanzımana, temel bileşenlerden platform geliştirmeye ve geleneksel araç teknolojisinden alternatif enerji ve akıllı ağlara kadar yeni teknolojilere sahip.

Chery

Çin hükümeti şirketi 1997'de kurdu. Chery'nin ana ürünleri binek otomobiller, minivanlar ve SUV'lardır. Chery, 2012 yılında yılda 590.000 otomobil üreten Çin'in en büyük onuncu otomobil üreticisidir. Chery, 1999 yılında otomobil üretmeye ve 2001 yılında ihracata başladı. Chery 2003 yılından bu yana, Çin'in önde gelen binek otomobil ihracatçısıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet