TOGG’un Yollara Çıkması İçin Son 12 Ay!

Herkes merakla TOGG’u yollarda görmeyi bekliyor. Son sürat üretim hattının kurulması için hazırlıklar yapılırken, geçtiğimiz günlerde TOGG’un resmi sosyal medya hesabından hazırlıkların ne aşamaya geldiği açıklanmıştı. 2022 yılının sonunda ilk aracın üretim hattından çıkarılması da bekleniyor.

26 Şubat 2022 13:18 Otomobil
TOGG’un Yollara Çıkması İçin Son 12 Ay!

Araçla ilgili olarak son açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’dan geldi. TOGG’un yollarda olması için son 12 aylık sürece girdikleri bakan yardımcısı tarafından açıklandı. Konya’da İklim değişikliği ile ilgili yapılan toplantı sırasında bu konuyla ilgili de olarak açıklamalarda bulundu.

TOGG İklim Değişikliği Konusunda Önemli Bir Yere Sahip

İklim Şurasının en önemli konularının başında yakıtların yaydığı zehirli gazlar oldu. Elektrikli araçların yollara çıkarak bu dönüşünü büyük oranda değiştireceği de açıklandı. Kacır, konuşması sırasında ülke ekonomisi için değil aynı zamanda temiz hava içinde TOGG’un üretiminin çok önemli olduğunu aktardı. Yapılan çalışmaların kısa sürede sonucunu vereceği ve yerli aracın yollarda görmek için son 12 aylık sürece girildiğini açıkladı.

TOGG’nun tek başına bir ekonomik araç olmadığı, onun oluşturacağı ekosistem ile çok değerli bir alana yayılacağını da aktardı. Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok noktasında elektrik araçların kullanımının hızlı bir şekilde yaygınlaştığı aktardı. Gelecek 10 yıl içerisinde satılacak araçların %50’sinin elektrikli olması bekleniyor.

TOGG’un etrafında ciddi bir ekonomik sistem gelişecek. Bunların en önemlisi de batarya yatırımı olacak. Bu konuda yatırımların da hız kazandığını söyleyen bakan yardımcısı, hızlı bir şekilde batarya fabrikasının da bakanlık desteği ile faaliyete geçirileceğini aktardı.

Elektrikli araçların kullanımı arttırmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hızlı şark altyapılarının da kurulacağı aktarıldı. Bunun için bir destek programı başlatacaklarını, 81 ilin tamamında bununla ilgili altyapılar ile donatacaklarını açıkladı. Bu konularla ilgili olarak hazırlıkların tamamlandığını ve bunun hızlı bir şekilde uygulamaya geçirileceği de aktardı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet