Volkswagen Sürprizini Yaptı! Voyage Sedan’ı Resmen Egea’dan Ucuza Satmayı Planlıyor! İddialar Doğruysa Kullanıcılar Bayram Edecek!

Volkswagen, Güney Amerika'da uygun fiyatta öne çıkan Voyage'ı Türkiye pazarına getirmek için kolları sıvadı. Otomotiv endüstrisinin devlerinden biri olan Volkswagen, son zamanlarda elektrikli araçlara olan ilgisini artırdı. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

25 Şubat 2022 18:02 Otomobil
Volkswagen Sürprizini Yaptı! Voyage Sedan’ı Resmen Egea’dan Ucuza Satmayı Planlıyor! İddialar Doğruysa Kullanıcılar Bayram Edecek!

Buna rağmen Volkswagen, Türkiye gibi alım gücünün azaldığı bölgelerde düşük maliyetli içten yanmalı motorlu araçlarını sergilemenin bir yolunu arıyor. Bildiğiniz gibi, ülkemizde yeni bir arabanın maliyeti önemli ölçüde arttı. Ne yazık ki, en ucuz arabalar bile kabul edilemez derecede yüksek fiyatlara ulaştı. Sonuç olarak, birçok otomobil üreticisi düşük maliyetli modellerini Türkiye'ye getirmenin bir yolunu buldu. Alman otomobil üreticisi Volkswagen de bunlardan biri.

Volkswagen Voyage’nin Türkiye’ye gelme ihtimali bulunuyor

Geçtiğimiz günlerde iki SUV modelini de düşük fiyatlarla ülkemizde satışa sunan Volkswagen, şimdi de dikkatini sedan pazarına çevirdi. Volkswagen bilindiği gibi artık Passat üretmeyecek. Sonuç olarak Türkiye gibi sedan satış payını düşürmeyecek pazarlarda alternatif modellere ihtiyaç var. Voyage'ın denkleme girdiği yer tam olarak burası. Volkswagen, satışlarını artırmak için nispeten ucuz sedan otomobillerini Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. B sınıfı bir sedan olan Volkswagen Voyage bunlardan biri. Şu anda Brezilya'da satışta olan söz konusu otomobilin Türkiye'ye geleceği söyleniyor. Bu söylentiler doğruysa Volkswagen Voyage Türkiye için 300.000 TL'nin biraz üzerinde bir maliyete sahip olacak. Yani Egea'nın en popüler dizel modelinden bile daha ucuza mal olacak.

volkswagen-voyage-interior.webp

Voyage teknik özellikleri

Volkswagen Voyage ülkemize gelirse kıyasıya bir rekabet oluşacak. Fiat Egea, Renault Taliant ve hatta Honda City şu anda bu kategorideki en önemli araçlar olarak görünüyor. Kullanıcılar Voyage'ın bu arabalar karşısında nasıl performans göstereceğini merak ediyor. Çünkü Volkswagen, ülkemize hiçbir zaman düşük maliyetli B sınıfı bir sedan getirmedi. Otomobil ülkemize gelirse giriş paketinin bir parçası olarak 1.0 litrelik atmosferik benzinli motorla satılacak. 84 beygir güç üreten bu motora elbette manuel şanzıman eşlik edecek. Ancak, bunların şu anda sadece iddia olduğunu belirtmek gerekir. Çünkü Volkswagen daha önce Gol modelinin Güney Amerika'dan Türkiye'ye ithal edileceğini belirtmişti. Ancak Alman otomobil üreticisi Gol yerine Tiago ve T-Cross'u getirmeyi tercih etti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet