Mahindra Türkiye Pazarına Girmeye Hazırlanıyor! 140 bin TL’ye Sıfır Otomobil!

Hindistan’ın en büyük elektrikli araç üreticileri arasında yer alan Mahindra markası ülkemize girmeye hazırlanıyor. Mahindra e20 modelini ülkemizde satmaya hazırlanan firma bu aracın fiyatını da 140 bin TL civarında tutmaya hazırlanıyor.

22 Şubat 2022 09:05 Otomobil
Mahindra Türkiye Pazarına Girmeye Hazırlanıyor! 140 bin TL’ye Sıfır Otomobil!

Ülkemizde ve dünyada artan fosil yakıt fiyatları sebebiyle elektrikli araçlara olan ilgi giderek artıyor. Bunun en büyük sebepleri arasında araç fiyatlarının çok yüksek olması ve aynı zamanda yakıt fiyatlarının çok ekstrem seviyelere doğru ilerlemesi olarak görülüyor.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Hindistan pazarı için araç üreten Mahindra markası da bu konuya yatırım yapan şirketler arasında dikkat çekiyor.

Mahindra e2o Modeli Özellikleri ve Fiyatı

Elektrikli araçlara olan ilgi özellikle de Avrupa pazarında çok yüksek seviyelere doğru ilerliyor. Birçok ülke belirli bir tarihten itibaren yollarda fosil yakıta sahip araçların yer almayacağı kanunlar çıkarıyor. Sadece Avrupa kıtasında değil aynı zamanda dünya nüfusunun büyük bölümünün yaşadığı Asya pazarında da elektrikli araçlara olan ilgi artıyor.

Ülkemizde TOGG 2023 yılında yollarda ki yerini almaşı için çalışmalar sürdürülüyor. TOGG fiyatı tam olarak ne olacağı belli olmazken, bu sürede farklı markalar da ülkemizde elektrikli otomobil satmak için çalışmalar yürütüyor.

Mahindra markası ülkemizi lojistik anlamda merkez kabul ederek Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor. Basit bir tasarıma sahip olan ve uygun fiyatıyla dikkat çeken e20 modeli markanın bu konuda elini güçlendiriyor.

Hindistan’da 8 bin dolara satılan araç, kısa menzile sahip olmasıyla bir şehir için modeli olarak kabul ediliyor. Ülkemizde ÖTV ve KDV’nin eklenmesiyle birlikte 140 bin TL’ye satılabileceği konuşuluyor. 300 bin TL’nin altında sıfır aracın olmaması bu araca olan ilginin yüksek olabileceğinin yorumlarına neden oluyor.

Tek kapılı bir tasarıma sahip olan e20 modeli aynı zamanda dört kişilik bir yapıya sahiptir. Hali hazırda Hindistan merkezli elektrikli araç üreticisi Mahindra tarafından bu konuda herhangi bir resmi açıklama olmasa da bu konuda çalışmalar olduğunun haberleri çıkmaya devam ediyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet